Solid seier til Fana-akademiet G19

Fana-akademiet G19 avsluttet vårsesongen med en solid 5-1-seier hjemme mot serietoer Bergen Nord.

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fana-akademiet G19 tok med andre ord sin tredje strake seier. Målforskjellen i disse kampene endte med imponerende 15-5. Vårt unge lag endte dermed på fjerdeplass i vårserien. Når høstsesongen starter kommer tre nye lag opp. Fana-akademiet G14 må dessverre til høsten spille i 2. divisjon etter å ha rykket ned med knapp margin. Fana-akademiet G16 endte midt på vårtabellen og spiller også høstsesongen i 1. divisjon.

Fana-akademiet G19
Vårsesongens siste kamp ble spilt på Nesttun Idrettsplass på St. Hansaften med tabelltoer Bergen Nord som motstander. Vårt unge juniorlag gikk rett i strupen på laget fra Bergens nordligste bydel og tok kommandoen fra start. Med offensiv fotball, høyt og aggressivt press og hurtige forflytninger, ble bortelaget til tider rundspilt. Simen Smørdal steg til værs og headet inn 1-0 etter hjørnespark. Like etter satte Simen Wegner Kjelsrud kontrollert inn 2-0 etter å ha mottatt en lekker gjennombruddspasning. Så fikk Bergen Nord komme inn igjen i kampen med en redusering etter et unødvendig balltap og brudd imot rundt midtstreken. De unge Fana-guttene slo imidlertid fryktelig tilbake. Etter rene kanonaden mot Bergen Nord-målet satte Simen Wegner Kjelsrud inn 3-1 via stangen. Og like etter headet Sivert Bjerknes Arnesen inn 4-1 som også ble pauseresultatet.

Bergen Nord hadde bestemt seg for å trykke skikkelig til fra start i andreomgang og overrumplet våre gutter med høyt press og aggressivitet. Fana red stormen av, men var en smule heldig som slapp fra de ti åpningsminuttene uten baklengs. Da stormmarsjen ikke ga resultater for Bergen Nord, falt kampen inn igjen i et normalt mønster. Fana var ikke like dominerende som før pause, men hadde grei kontroll de siste 35 minuttene av omgangen. Petter Butz Myking satte inn 5-1, som ble sluttresultatet i en kamp der 1. omgang trolig er det beste juniorene har vist i år.

I sommer skal Fana delta med et G17-lag i Dana Cup. Starten på høstsesongen byr på et storoppgjør på Nesttun Idrettsplass. 16. august kommer Sogndal på besøk i 3. runde av G19-NM. Da kommer Fana til å styrke laget med de åtte-ni juniorene som ellers nesten utelukkende spiller for 4. divisjonslaget. Laget som spiller i juniorserien, består av stammen fra fjorårets guttelag, pluss tre-fire nykommere.

Fana-akademiet G16
Fana-akademiet G16 fikk en litt trasig avslutning av vårsesongen, preget av skoleball og vitnemålsutdeling. I nest siste serierunde tapte et redusert Fana-lag 1-4 hjemme mot Nordhordland. Siste serierunde skulle spilles borte mot Askøy. Kampen var terminfestet på samme dag som det var vitnemålsutdeling på alle ungdomsskolene i Fana og Ytrebygda. Alle steiner ble snudd for å klare og stille lag, men det lyktes dessverre ikke. Det ble også gjort forsøk i god tid overfor Askøy for å finne en alternativ kampdato, men det gikk heller ikke. Dermed ble det walk over og tre poeng til Askøy.

Det hører med til historien at fire av de fem andre kampene i denne serierunden ble flyttet på grunn av vitnemålsutdelingen. Gneists kamp ble ikke flyttet og heller ikke våre naboer på Liland klarte å stille lag denne kampdagen. NFF Hordaland har lovet å se nærmere på denne problemstillingen når terminlisten for neste vårsesong i G16 settes opp. Vårt G16-lag endte midt på tabellen og spiller 1. divisjonsfotball også i høstsesongen, men først venter Dana Cup i slutten av juli.

Fana-akademiet G14
Vårt yngste akademilag må dessverre spille i 2. divisjon i høstsesongen. Laget åpnet med fem strake seire, for så å slå tilbake til med tre seire på rad og klatring til rett side av nedrykksstreken. I vårsesongens siste serierunde ble det dessverre, men ikke uventet, bråstopp mot bunnsolide Fyllingsdalen. Etter 0-5 til pause, endte det med 0-6 som sluttresultat.

De to dårligste lagene fra de to 1. divisjonsavdelingene rykket automatisk ned. I tillegg rykket det dårligste av de to tredje dårligst plasserte lagene i de to avdelingene ned. Våre gutter kom tredje sist i sin avdeling, og Minde i sin avdeling. Begge lagene sto med samme poengsnitt (1,0). Dermed ble målforskjellen avgjørende for hvem som rykket ned. Dessverre ble det Fana-akademiet G 14. Dette laget skal også delta i Dana Cup.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift