Fortsatt ubeseiret!

Helgen 27. og 28 januar spilte Oppegård sitt førstelag tre lagkamper i 1. divisjon på Harestua. Det samme gjorde alle de syv andre lagene i divisjonen. Kampen om å holde seg i 1. divisjon begynner virkelig å spisse seg til. De lagene som kjemper om å bli i 1. divisjon er oss, Harestua, Bodø og B-72 2.

Før denne helgen her hadde alle de fire nevnte lagene 3 poeng, og dette var etter halvveis spilt i sesongen. Vi, sammen med Harestua, dro litt ifra med å ta 5 viktige poeng. Bodø tok 2, mens B-72 sitt andrelag 0.

Første lagkampen på lørdag var mot B-72 2. Dette var selvfølgelig en viktig og tøff kamp, og jobben ble ikke noe lettere når de valgte å sette inn på landslagsspilleren Adrian Wetzel. De hadde også med seg NTG-spillerne Rikke Skåttet og Anne Kalvatn, i tillegg til Martin Steen og Marius Lindstad (spilte dobbel). Vi hadde med oss Rikard denne helgen fordi Aslak ikke kunne og hadde Luvik spilt en kamp til i 1. divisjon kunne han ikke spilt mer for andrelaget vårt. Jesper, Jesper og Axel var de tre andre som spilte for Oppegård. Først ut var Schwartz mot Kalvatn og Walton mot Skåttet. Walton hadde god kontroll og vant 3-1. Schwartz hentet opp 1-2 og 1-5 til 11-4 seier i avgjørende. Sterkt! Axel slo så Steen 3-1, mens Rikard tapte 3-1. Det sto 3-1 til oss før dobbelkampene. Begge ble vunnet 3-1, Jesper duoen slo Wetzel og Lindstad, mens Axel og Rikard slo Kalvatn og Skåttet. Vi hadde sikret poeng, men det snudde brått da Walton tapte jevnt 3-1 for Wetzel og Rikard røk med 9-11 i avgjørende for Skåttet. Det var to enkeltkamper igjen og en seier ville holde. Det startet dårlig da både Axel og Schwartz tapte første sett henholdsvis mot Kalvatn og Steen. Heldigvis snudde Axel 3-8 i fjerde sett til 12-10 og vant så kampen 3-1. Schwartz tok også Steen 14-12 i femte så det endte med en komfortabel 7-3 seier mot B-72.

Den andre lagkampen på lørdag var mot arrangøren Harestua. De hadde med Linus Brännström, Snorre Amundsen, Adam Jacobsson og Joe Amundsen. Walton dro i land en 11-7 seier i avgjørende mot S. Amundsen, mens Schwartz tapte 3-0 for Jacobsson. Rikard slo J. Amundsen 3-0 og Axel tapte 3-1 for Brännström. Det sto 2-2 før doblene. Jesper og Jesper spilte mot Brännström og Jacobsson, og Axel og Rikard møtte Amundsen og Amundsen. Jesperne tapte 3-0, mens defferne tapte 11-7 i avgjørende etter å ha hatt en 5-1 ledelse. Det sto 2-4 til Harestua, men det snudde fort. Walton slo Brännström 3-1 og Axel tok en 3-1 skrell mot S. Amundsen. 4-4! Sist ut var Rikard mot Jacobsson og Schwartz mot J. Amundsen. Schwartz vant lett 3-0, mens Rikard tapte med små marginer 3-2 etter å ha ledet 2-1. Men 3 av 4 mulige poeng var vi storfornøyde med og på bilturen hjem ble det «Snickers till alla».

På søndagen hadde vi bare en lagkamp mot Kobra. Rikard hadde skadet kneet sitt, men fikk spilt til tross for skaden. Raimonds Lasmanis, Christian Hauger, Dag Rønningen og Anders Engh spilte for Kobra. Vi visste at dette var tøff motstand, men det var muligheter. Walton startet med å vinne 3-0 over Hauger og Schwartz tapte 3-1 for Rønningen. Etter det tapte Rikard 3-1 mot Lasmanis, mens Axel tok Engh 3-2. Det var 2-2 før doblene. Jesper og Jesper leverte varene og tok Lasmanis og Engh. Axel og Rikard kom litt skjevt ut med 9-11 og 11-13 i de første to, men snudde det og tok det i avgjørende. Vi ledet 4-2! Walton hadde ingen problemer mot Lasmanis, som han sist gang tapte for, og vant 3-0. Rikard tok også Hauger 3-1 og seieren var vår. Men bare for å pynte på kvoten vår tok Axel og Jesper henholdsvis Rønningen og Engh, begge 3-2. Vi vant 8-2 over et kompakt Kobra lag!

5 av 6 mulige poeng denne helgen her er vi selvfølgelig veldig glade for, og som gjør at vi ligger helt likt med Harestua. Det blir spennende siste seriehelg som er 24. og 25. mars på Fornebu. Seier mot Bodø den helgen burde være nok for å holde oss i divisjonen. Walton, Rikard, Schwartz og Axel har faktisk aldri tapt en lagkamp når alle fire har spilt samtidig. Vi gikk ubeseiret gjennom 2. divisjon sammen og tapte heller ingen denne helgen. Totalt har vi 11 seiere og 2 uavgjort.

For fullstendige resultater: HER

Skrevet av Axel Ørmen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift