Klart for Fana-akademiets morgentreninger

Fana-akademiets morgentreninger ruller endelig i gang med full styrke.

Endelig starter de tradisjonelle morgentreningene opp igjen med full styrke. I flomlyset på Nesttun Idrettsplass skal treningsvillige spillere som tidligere starte dagen med å terpe basisferdigheter og teknikk med en påfølgende frokost i etterkant. Det innarbeidede tilbudet om morgentrening vil med andre ord fortsette som tidligere i regi av Fana-akademiet.

Målgruppe
Morgentreningene er fortsatt et ekstra spillerutviklingstilbud for alle jenter og gutter født i 2004 og eldre som ønsker å delta.

Gjennomføring
Fra og med den 9. januar gjennomføres treningene på Nesttun Idrettsplass hver tirsdag og torsdag fra klokken 06:15 til 07:30. Etter trening serveres det en enkel frokost i garderoben.

Fana-akademiets utviklingspersonell har ansvaret for morgentreningene. Det har tidligere vært godt oppmøte på treningene med fin variasjon i alder og viktige innslag av spillere fra både dame- og herrelaget. Dette har vist seg å være motiverende og lærerikt - spesielt for de yngre spillerne som har hatt en formidabel utvikling etter å ha deltatt jevnlig på morgentrening. Samtidig er det en gylden mulighet for Fana-akademiets trenere å bli kjent med klubbens yngre spillere samt å skape og videreføre en god treningskultur på tvers av aldersgruppene i Fana IL Fotball.

Morgentreningene vil på ingen måte ha fokus på kondisjon og utholdenhet og vil av den grunn ikke gå ut over trening eller kamp senere på dagen. Man trenger derfor ikke å være bekymret for at disse treningene vil påvirke prestasjonen på trening eller kamp senere på dagen. Først og fremst er det basisferdigheter, teknikk og avslutninger som står i sentrum. Videre vil det være jevnlige innslag av basis- og skadeforebyggende trening. Herunder har man mulighet til å benytte gymsalen i det nye klubbhuset dersom været eller baneforholdene tilsier at dette er naturlig.

Egne jentegrupper
Økt jentedeltakelse i alle ledd og på alle nivåer er et viktig satsingsområde for både Fana IL Fotball og Norges Fotballforbund. På Fana-akademiets morgentreninger legger man derfor til rette for trygghet, trivsel og mestring i egne jentegrupper for de som ønsker dette.

Kommunikasjon
Primært ønsker trenerne på Fana-akademiets morgentreninger å benytte sin Facebook-gruppe til holde deltakere oppdatert på alt som angår morgentreningene. Vi anbefaler derfor alle til avlegge denne et besøk med jevne mellomrom.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift