Siste nytt fra Fana-akademiet

Forrige uke var det bare de to eldste lagene under Fana-akademiet som var i aksjon.

G14 måtte be om utsettelse av sin kamp mot Lysekloster/Nore Neset på grunn av skader og sykdom etter forrige helgs eliteturnering i Haugesund. I G15-klassen spurte Fyllingsdalen om vi kunne utsette kampen mot dem, hvilket ble gjort.

Fana-akademiet G19
Vårt G19-lag tok imot våre naboer Bjarg på Nesttun Idrettsplass i forrige uke. Det pleier alltid å bli jevne og tette kamper. Slik var det denne gangen også. Kampen ble først avgjort i andreomgang. De to siste målene kom i kampens siste 7-8 minutter. På grunn av at de beste juniorene ble prioritert inn mot sist søndags 4. divisjonskamp og mange skader i stallen, stilte Fana denne gangen med en tropp med hele ti guttespillere. Youngsterne bet godt fra seg i førsteomgang, og lagene gikk til pause med 0-0 etter en forholdsvis jevnspilt omgang.
I andreomgang overtok Bjarg gradvis mer og mer av føringen. De tok ledelsen 1-0 på en keeperretur ca. ti minutter ut i omgangen. Dette resultatet holdt seg til det var igjen 7-8 minutter av kampen. Da satte Isak Norebø, en tidligere Fana-spiller, inn 2-0 til Bjarg alene med vår keeper og kompis Jan Petter Hauge. På overtid fastsatte Bjarg sluttresultatet til 3-0 etter en dødball.

Selv om det ble tremålstap var kampen fin matching for våre mange guttespillere som neste år tar spranget opp på G19-nivået fast.

Fana-akademiet G16
Fana-akademiet G16 var forrige uke vertskap for serieleder Askøy som sto uten poengtap og med atten poeng etter seks kamper. G16-laget vårt har hatt en tendens til å oppnå gode resultater mot de beste lagene, men litt for ofte rotet seg bort mot antatt svakere lag. Slik ble det denne gangen også etter en thriller av en kamp der Fana lå under to ganger og først sikret seg den avgjørende 3-2-scoringen helt på tampen av kampen. Askøy tok ledelsen tidlig i kampen, og ledet med dette ene målet til pause. Fana hadde sine muligheter til å utlikne, men det ville seg ikke. Seks minutter etter hvilen utliknet Finn Nybø til 1-1 etter gjennomspill av Petter Butz Myking. Kampen lå nå og vippet og ni minutter før slutt så det ut for at Askøy skulle stikke av med alle tre poengene da de gikk opp i 2-1. En durabelig sluttspurt og to mål av Petter Butz Myking førte imidlertid til 3-2 til Fana og tre etterlengtede poeng etter noen tunge kamper.

Høyt skadefravær ga en G14-spiller og tre G15-spillere sjansen i denne kampen. Det er uansett slik vi ønsker å ha det på denne tiden av sesongen - både som en del av den individuelle spillerutviklingen og for at spillerne skal få lukte på det nivået som møter dem neste år.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift