Viktig informasjon for kampsesongen 2017

Nå som det nærmer seg seriestart bør man ta del av viktig informasjon for kommende sesong.

Nye spillformer
NFF Hordaland er i 2017 med i et nasjonalt pilotprosjekt som innebærer at flere aldersklasser får nye spillformer.

 • J6/G6 og J7/G7 spiller treerfotball.
 • J8/G8 og J9/G9 spiller femmerfotball.
 • J10/G10 og J11/G11 spiller syverfotball.
 • J12/G12 og J13/G13 spiller nierfotball.

Kampoppsett

 • J7 og G7 deltar i serieturneringer 6/5, 28/5, 3/9 og 23/9. Lagene får tilsendt kampoppsett direkte fra soneansvarlig.
 • J8 og G8 deltar i serieturneringer 7/5, 27/5, 2/9 og 23/9. Lagene får tilsendt kampoppsett direkte fra soneansvarlig.
 • J9 og G9 deltar i serieturneringer 6/5, 3/6, 2/9 og 23/9. Lagene får tilsendt kampoppsett direkte fra soneansvarlig.
 • Øvrige lag i barne-, ungdoms- og seniorfotball finner terminlister i menyen under "Aktivitet".

Flygende innbytte

 • Også i 2017 skal det gjennomføres flygende innbytte i J13-, G13-, J14-, G14-, J17- og G16-klassen.
  • Innbytte i disse klassene kan nå foregå uten at det er stopp i spillet.
  • Innbytte skal foregå ved midtstreken hvor spilleren som skal byttes ut må være ute av banen før ny spiller løper inn.

Umiddelbar soning
Det gjennomføres også i år fem minutters umiddelbar soning ved gult kort i klassene J13/G13 til J17/G16.

Dommere

 • Arrangør ordner vanligvis dommere i serieturneringer - hvis ikke må lagleder eller foreldre dømme.
 • Seriekamper i syverfotball dømmes av klubbdommere. Egen informasjon sendes ut fra administrasjonen.
 • J12 og G12 får ikke dommere oppsatt av fotballkretsen. Kontakt i utgangspunktet rekrutteringsdommere  eller dommere fra Fana-området. Se oversikt under menypunktet "Aktivitet" - "Dommere".
 • J13, G13, G14, J14, G16 3. divisjon og J16 3. divisjon får vanligvis dommere oppsatt av fotballkretsen, men ikke alltid. Dobbeltsjekk derfor dette for sikkerhetsskyld. Sjekk derfor terminlisten om det er satt opp dommer - hvis ikke følger dere rutiner som beskrevet i punktet over.
 • Øvrige elleverlag skal det settes opp dommere fra fotballkretsen, men dobbeltsjekk dette for sikkerhetsskyld.
 • I alle kamper der dommer er satt opp bør dommer kontaktes i forkant for å forsikre at vedkommende dukker opp.

Betaling av dommere

 • Klubbdommere betales 100 kroner per kamp i syverfotball. Betalingen skjer kontant av lagleder, men refunderes av klubben ved innlevering av dommerregning. Skjema for dommerregning ved å følge pekeren "Skjema" nederst på denne siden. Samle gjerne opp en del kamper før dommerregningen leveres inn - forslagsvis hvert halvår.
 • Dommere i ungdoms- og voksenfotballen skal påføre kontonummeret sitt på dommerregningen. Sjekk at det står på regningen hvilken kamp det gjelder. Dommerregningen påføres så signatur fra lagleder og leveres deretter til administrasjonen på klubbhuset ved å levere den i postluken på døren. Administrasjonen betaler dermed regningen - lagleder skal altså ikke betale dommer kontant.
 • Dommersatser for fotballsesongen 2017 er 250 kroner (J12/G12), 400 kroner + reise (J13/G13 til G16/J17 år samt syverfotball i ungdoms- og voksenfotballen), 600 kroner + reise (J19 og G19), hoveddommer 750 kroner/assistentdommer 500 kroner + reise (G19 1. divisjon). Satsene står på dommerregningen.
 • Sjekk reisekostnadene og kontroller at de virker fornuftige i forhold til adressen til dommeren som er oppgitt på reiseregningen. Det betales enten kilometergodtgjøresle eller kollektiv transport - ikke begge deler!

Elektronisk kamprapportering
Alle kamper i ungdom- og seniorfotball skal benytte seg av elektronisk kamprapportering. Se vedlagte informasjon som ble gitt på lagledermøter hvor brukermanual for elektronisk kamprapportering også er med. Hvis man ikke har tilgang til dette, altså mangler brukernavn og passord, send en e-post til post@fanafotball.no. Har man ikke mulighet eller får problemer med opplasting av kamprapport i ettertid må man ikke nøle med å ta kontakt med administrasjonen.

Resultatregistrering
I ungdoms- og seniorfotballen skal resultatet registreres så fort som mulig av hjemmelaget. Send en SMS til 2223 med "resultat kampnummer mål hjemmelag - mål bortelag" (Eksempel: resultat 121130010014 4-2). Man kan også registrere resultat i mobilapplikasjonen MinFotball. Mobilapplikasjonen er tilgjengelig i både App Store og Google Play og kan lastes ned ved å pekeren nederst på siden.

Bortekamper med ferge
Hvis laget skal spille seriekamper og det er behov for ferge betaler klubben dette. Det skal brukes rabattkort. Ta kontakt med administrasjonen ved behov. Alle som har ungdomskort benytter selvfølgelig disse da man reiser gratis også på ferge i hele Hordaland.

Flytting av kamper
Det kan dukke opp kamper som man ønsker å flytte. Vanligvis er det laget som ønsker å flytte kampen som foretar det praktiske arbeidet med å kontakte dommer og registrere kampflytting.

Hjemmekamper

 • Sjekk banedagbok for å finne ledig bane. Kontakt administrasjonen for å få reservert bane midlertidig.
 • Kontakt motstanderlaget for å avtale kampflytting. Dommer må også kontaktes.
 • Registrer kampflytting ved å søke om omberamming av kamp. Dette gjøres på et eget skjema under "Verktøykasse for lagledere" hvor peker er plassert nederst på siden.
 • Denne prosedyren må gjøres minimum syv dager før opprinnelig kampdag.

Bortekamper

 • Kontakt motstanderlaget.
 • Motstanderlaget må sjekke muligheter i forhold til bane. Dommer må også kontaktes.
 • Registrer kampflytting ved å søke om omberamming av kamp. Dette gjøres på et eget skjema under "Verktøykasse for lagledere" hvor peker er plassert nederst på siden.

Fotballforsikring
Alle spillere i Fana IL Fotball er med i fotballforsikringsordningen - Lagsforsikring. Finn pekere med ytterligere informasjon om denne forsikringen ved å følge pekeren "Verktøykasse for lagledere" nederst på denne siden. Ønsker noen å tegne individuell/utvidet forsikring er det mer informasjon og dette på disse sidene. Alle skader som medfører besøk på legevakt eller kan medføre utgifter senere skal registreres. Det er spiller selv, eventuelt med hjelp av foresatte, som er ansvarlig for å melde inn skaden. Fana IL Fotball betaler første besøk på legevakt etter hendelse i forbindelse med trening eller kamp, men kun hvis skaden er registrert inn. Fana IL Fotball dekker ikke andre utgifter til behandling ut over dette. Det er viktig at trenere og lagledere informerer foresatte om dette. NFF skademeldingsskjema finner du forøvrig ved å følge pekeren "Skjema" nederst på denne siden.

Politiattest
Alle ansatte og frivillige i Fana IL Fotball skal avkreves for politiattest. Har du ikke levert inn dette ber vi deg om å gjøre dette snarest. Følg peker under for grundig veiledning i hvordan man skal gå frem.

Fair Play
Påminner om at alle hjemmekamper skal ha kampverter som hilser motstanderne velkommen samt passer på at foresatte heier sitt lag frem på motsatt side av benken. Videre fortsetter ordningen med Fair Play-møtet hvor dommer og lagledere setter premissene før kamp samt Fair Play-hilsen før og etter kamp. For ytterligere informasjon les mer under menypunktet "Fair Play".

Annet
Følg menypunktet "Aktivitet > Verktøykasse for lagledere" for diverse informasjon.

>> Fair Play
>> Dommere
>> MinFotball
>> Politiattest
>> Skjema
>> Verktøykasse for lagledere

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift