Lisleby FK

Historie

Historie

Om klubben

 

logogulHistorie   

Etter første verdenskrig gikk det en bølge av idrettsinteresse over Fredrikstad-distriktet, og mange foreninger ble stiftet rundt 1920. Etter at Sarpsborg vant Norgesmesterskapet i 1917 og Halden tok pokalen hjem året etter gjorde ikke interessen for fotball mindre rundt om i Østfold og mange klubber ble stiftet. Lisleby Fotball Klubb ble utviklet fra en gutteklubb og ble stiftet 8.5.1920 av en kamerat gjeng fra Lisleby området.

I 1922 ble en idrettsforening på Lisleby opptatt under LFK. Dette førte til at friidrett ble tatt opp på programmet. Samme år kom boksing og bryting også. Bryterne var i klubben fram til 1927. Da ble brytematta solgt. I 1935 meldte også boksegruppen seg ut av klubben. LFK har også hatt en skøytegruppe siden 1924, med medlemmer som hevdet seg i konkurranser arrangert av kretsen. 
 

På klubbens generalforsamling 12.desember 1946 ble det foreslått å danne en håndballgruppe. Tanken fikk full tilslutning. Damehåndballgruppen fikk en utmerket start.  Allerede i det første året - 1947 - ble det en fin plassering i serien.  Året etter, i 1948, hadde ikke laget tap i seriekamper.  Finalekampen ble spilt på våren 1949, og Lisleby Fotballklubbs damehåndballgruppe sikret seg sitt første kretsmesterskap i klasse B.  Gruppens leder var Leif Larsen. 

Håndballgruppen stabiliserte seg i toppen i kretssammenheng, og i årene som fulgte, frem til 1955 deltok Lislebylaget i A-klassen og hevdet seg i toppen der.  Lisleby FK håndballgruppe stilte sin virksomhet i bero i fire år pga av dårlige sanitære forhold, men da klubbhusplanene begynte å ta form kunne man ikke vente lenger.  I oktober-nummeret av klubbens medlemsavis "Lislebygutten" i 1961 kunne redaktøren referere til en henstilling fra femten unge piker om å starte opp med håndballen i Lisleby igjen.  Søstrene Alfhild Baadsvig og Lilly Johansen reagerte positivt på henvendelsen om ledere, og vintersesongen ble benyttet til å planlegge det hele.  Fredag 4.mai 1962 var alt klart, 28 piker møtte frem, og de ivrige og dyktige lederne fikk nok å henge fingrene i fra første stund.  Mot slutten av året ble det spilt en del treningskamper.  I 1963 var laget påmeldt i kretsserien og det mest positive var det knepne 0-1 nederlaget for en såpass sterk motstander som Sarpsborg I.L. i åpningskampen. Året etter stilte en både dame- og pikelag.  Og det kan nevnes at det ble seier over Halden og uavgjort mot Sarpsborg og Herulf.  Kvaliteten var med andre ord jevnt stigende.  Pikelaget vant forøvrig en pokalturnering på Navestad.  I 1965 stilte Lisleby tre lag i kretsserien: Damer, piker og småpiker.  Pikelaget ble avdelingsvinnere!
I 1966 sto damelaget for den bragden å bli kretsmestere og opprykk i A-klassen fulgte med.  At det grodde i håndballgruppen nå forstår vi ved at også småpikelaget sikret seg kretsmesterskapet.  I året som fulgte stilte Lisleby både Dame, junior, pike og småpikelag i kretsseriene, og pikelaget ble kretsmestere.  Pikelaget sikret seg også i 1967 Fredrikstad bys vakre jubileumspokal.

I dag har LFK lag i nesten alle aldersgrupper både innen fotball og håndball. I fotballgruppa er det ca 450 medlemmer og i håndballgruppa er det ca 150. Dette er både aktive, tillitsvalgte, passive- og gullmedlemmer. Fotballguttene holder til på Sentralidrettsanlegget på Lisleby, mens håndballjentene hører "hjemme" i Kongstenhallen på Østsiden. 
Det er kommunen som driver og eier begge anleggene.

 

 
       
       

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift