Skånevik

Skånevik Fotballklubb 1919-1927(?)

Skånevik Fotballklubb 1919-1927(?)

Det fins ei fotballfane som viser navnet "Skaanevik Fotballklub", men utan årstal. Det seiest at fana vart måla av Rudolf Krogh 17. mai 1919 om morgonen. Seinare på dagen, i folketoget på Grunnlovs-dagens 100 års jubileum, var fana med. Litt usikkert om årstalet er rett.

Noko som er heilt sikkert, er at i 1919 eksisterte Skannevik Fotballklub, dette viser eit telegram om seminar på Stord datert til 19/9 1919.

"Jubileumsskrift" s 14

Skånevik idrettslag har og "Forhandlingsprotokollen for Skånevik Fotballklubb" frå 1919 - 1927. Og her kan ein lesa:

1919: "I juni maaned i aar blev der av William Wallace og Arne Holmedal gaat rundt med liste, og hvor i disse opfordret folk at gi penger til en fotball. Det viste sig at en hel del var intereserte og beløpet var snart fuldtegnet. Der blev ogsaa avholdt en fest i "Solvang" som skulde gaa til indtekt til den eventuelle fot ballklubb. Samme aften opfordret Torkell Holmedal til at ungdommen i bygden burde slaa sig sammen og stifte en sluttet fotballklubb. Den 12. august blev der indbudt til møte i "Solvang" for at drøfte saken. Fremmøte var ikke meget stort, kun 14 stk. Torkell Holmedal indledet da møtet med at fremholde maalet for en slik klubb her i Skaanevik og mente paa at om vi var faa til at begynne med, skulde vi allikevel prøve at faa gjort noget saa vi i det minste kunde vækkeinteresse hos flere. Og det blev enstemmig besluttet at stifte klubb. Man gik da over til valg paa styre og følgende blev valgt:
Formand Lars Holmedal, viseformand Franz Berge, instruktør William Wallace, kasserer Torkell Holmedal, sekretær Arne Holmedal, visesækretær Johannes O. Ness. Møte slutet med at alle tilstedeværende utropte et "Lenge leve" for den nystiftede fotballklubb."

Vidare står det om kampar, resultater, baneleige, valgte styrer osv. framover til 1927.

1927: " Generalforsamling blev avholdt mandag d. 28. febr. 1927. Det blev, paa grund av økonomiske vanskeligheter og mangledne interesse, besluttet at nedlegge klubben. Men der blev valgt en kommite til at søke klubben gjenreist. Ved gjenreising av Fotballklubben maa først resterende banegjeld være betalt. I komiteen blev valgt følgende: lars Wallace, Ingvald Aasheim, Frantz Berge, Alf Bull Tornøe og Torbjørn B. Korog. Varamenn: Arne Holmedal, Lars Lærum. Tilstede var 13 medl.      Fotballen er foreløbig lagt paa hyllen."

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift