Landsåsbanen skal oppgraderes i 2018

Mange har sikkert fått med seg gjennom media at FK Landsås fikk noen tidlige julegaver i 2017. Julegavene er midler som er tildelt fra ulike fond og er rettet mot prosjektet «Sikkerhet på Landsåsbanen».

Først ut var Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank som tildelte kr 50.000 til dette tiltaket. Deretter dukket Gjensidigestiftelsen opp med en gavesjekk på kr 180.000. Og som om ikke det var nok ble året avsluttet med at SNN-fondet tildelte oss kr 75.000 til formålet.

Vi er ydmyk og rørt over bidragene vi har fått og retter en stor takk til bidragsyterne. Selv om prosjektet ikke er helt fullfinansiert, er store deler av de materielle anskaffelsene dekket inn. Montering og lignende vil for en stor del gjøres på dugnad. Noe arbeid vil måtte utføres av profesjonelle og dette tenkes finansiert med et lite låneopptak. Vi vil i det følgende si litt om bakgrunnen for prosjektet, herunder beskrive de enkelte tiltakene som skal iverksettes.

Det har i flere år vært et sterkt ønske om at sikkerheten og fasilitetene på Landsåsbanen skulle oppgraderes. Våren/sommeren 2017 ble det fattet en beslutning om at vi i løpet av 2017/2018 som et minimum skulle montere fangnett rundt banen, samt renovere eksisterende banegjerde. I tillegg var det et sterkt ønske om å få nye innbytterbenker, samt renovere dagens speakerbu (Kallebua). Og dersom økonomien tilsa det, var det ønskelig med et digitalt kampur.

Motivet for å gjøre disse tingene er hovedsakelig tuftet på sikkerhet. De som har vært på Landsåsbanen vet at anlegget har fin beliggenhet høyt på Seljestad. Ulempen er at det er ei betydelig skråning på nedsiden av banen. Skråninga består av ei stein- og jordfylling som er ulendt og farlig. Spesielt for de aller minste. I tillegg er det noe myr som gjør at det er veldig vått i et større område.

Ved å få satt opp et fangnett på nedsiden vil vi unngå at baller forsvinner ned i skråninga og dermed unngår et farlig område på banen. Det er også planlagt å montere fangnett på begge kortsidene av banen. Den nordlige kortsida grenser til den gamle løkkebanen som ofte brukes som parkeringsplass for biler. Fangnettet vil her hindre at spillere må ut blant biler for å hente baller.

I tillegg til sikkerhetsaspektet vil fangnettet også gi spillere og trenere en ny hverdag på treningsfeltet. Treningene vil kunne bli mer effektive ved at en slipper å bruke unødvendig tid til å samle baller under og etter trening. Det samme gjelder på kamper.

Eksisterende innbytterbenker er montert i forbindelse med åpning av kunstgresset i 2004. I 2012 ble benkene flyttet på nedsiden av banen. Dette for å tilfredsstille kravene for sikkerhetsavstander. På nedsiden er det noe mer værhardt enn på tribunesiden. Dette har resultert i at benkene har blitt blåst ned utallige ganger og dermed også blitt skadet. Med tanke på antallet små barn som er på baneanlegget er det ikke tilfredsstillende å ha slike innbytterbenker. Løsningen er enten mobile innbytterbenker som kan flyttes, eventuelt å bygge nye som fundamenteres på en sikker måte.

Det eksisterende banegjerdet har flere funksjoner. Blant annet skal det hindre uønsket ferdsel med kjøretøy på banen. Gjerdet fungerer også som fundament for banereklame som igjen gir inntekter til det ideelle formålet. I den senere tid har det vært et sterkt miljøfokus rettet mot å sikre at gummigranulat ikke forsvinner fra baneanlegget. I så måte har banegjerdet fått en viktig funksjon. Et banegjerde som går rundt hele banen og som er tett, er med på og sikre at gummigranulat holder seg på baneanlegget.

Speakerbua, eller Kallebua som den også kalles, har fått betydelige vannskader. Bua skal derfor renoveres og utbedres slik at det blir gode arbeidsforhold både for speaker, men også for salgsaktiviteter under kamper. Hvordan denne til slutt blir, er ennå ikke klart.

Det eksisterende kampuret er utdatert og tilfredsstiller ikke dagens krav til funksjonalitet. Vi har derfor valgt å oppgradere denne til dagens nivå hvor det benyttes resultattavler med LED-lys for klokke og resultat. Tavlen skal uten problem vises på 120 meters avstand.

Arbeidet med å gjennomføre disse tiltakene vil starte opp til våren når snøen er borte. Målet er at alle tiltakene skal være gjennomført til høstsesongen starter i august.

Avslutningsvis vil vi også informere om at parallelt med dette prosjektet, jobbes det med et større prosjekt som innbefatter stiftelse av et eget eiendomsselskap som skal eie og drifte anlegget. Dersom alt går i boks ligger det an til at vi i løpet av sommeren skal renovere og bytte ut banedekket. Dette er en større investering og vi vil komme tilbake til dette når vi har ting litt mer håndfast.

Så kjære Landsås-venner, som dere skjønner vil det skje mye spennende i klubben i 2018. Med flyt og god innsats vil vi kunne gjennomføre ei reåpning av banen som starten på høstsesongen. Vi vil da ha et fantastisk baneanlegg som gir våre medlemmer en ny fotballhverdag. Det er bare å glede seg. Med det ønskes dere alle et riktig godt nytt år!

 

Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank: www.vigirmuligheter.no

Gjensidigestiftelsen: www.gjensidigestiftelsen.no

SNN-fondet: www.snnsamfunn.no

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Følg oss!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift