To seire til Fana-akademiet G14

Etter en litt tung start på sesongen med til dels store tap slo Fana-akademiets G14-lag fryktelig tilbake i forrige uke.

Fana-akademiet G19 beseiret Varegg med hele 5-1 i foregående uke og sikret dermed plassen i juniorenes 1. divisjon. G16 tapte på sin side 1-5 hjemme mot den suverene serielederen Åsane. Fana-akademiet G14 har også tatt store steg denne våren og den siste trepoengeren kom mot serieleder Sædalen som var ubeseiret frem til de møtte våre gutter. Både G19 og G16 spiller i 1. divisjon også i høst, mens håpet lever om fornyet kontrakt lever i alle høyeste grad for vårt yngste akademilag.

Fana-akademiet G19
Vårt eldste akademilag møtte i forrige uke Varegg. Guttene våre trengte en seier til for å være sikret spill i juniorenes 1. divisjon i høstsesongen. For ikke å stresse med dette i de to siste serierundene valgte sportslig ledelse derfor å sette inn seks av juniorspillerne som vanligvis bare spiller 4. divisjon i denne kampen. Det gav frukter for allerede etter ti minutter ledet Fana 2-0 etter scoringer av Jørgen Heen og Sigurd Kvile. I de første 45 minuttene ble det ytterligere to scoringer signert William Lygre og G16-landslagsspiller Lars Christian Moldestad. Tidlig i andreomgang la Niklas Haugland på til 5-0. Resten av kampen ble dermed en ren transportetappe der Varegg fikk redusere en gang. Sluttresultatet ble derfor 5-1 til hjemmelaget, noe som betyr junior 1. divisjon også til høsten for Fana-akademeiets svært unge juniorlag, der de de fleste spillerne er første års juniorer eller guttespillere.

Fana-akademiet G16
Åsane var uten poengtap da laget fra nordre bydel kom til NIP i forrige uke. Dette ville med andre ord blir en flott styrkemålet for vårt eget G16-lag. Dessverre var ikke våre gutter «på» fra avspark. Tidlig i kampen slapp Åsane gjennom to ganger på vår venstreside, og innleggene ble ekspedert i mål. Dermed sto det 0-2 før det var spilt ti minutter. Det ble ikke bedre av at Åsane fikk gå opp til 0-3 midt i omgangen. I denne første halvtimen av kampen virket våre gutter paralyserte, presset på ballfører var dårlig, og det var store rom å boltre seg i for gode Åsane-spillere. Våre gutter hang rett og slett ikke med i svingene.

Heldigvis leverte Fana-akademiet G16 en langt bedre prestasjon etter pause. Aggressiviteten var mye høyere, presset bedre, og våre gutter sikret seg et spillemessig overtak. Det var derfor helt fortjent at Sebastian Gjesdahl Aase reduserte til 1-3 etter suverent og uegoistisk forarbeid av Fredrik Fosse-Iversen. Fana fortsatte å styre kampen, og var svært nær en ny redusering da Even Smørdal satte ballen i stolpen. I stedet kontret Åsane inn 1-4. I stedet for 2-3 og full spenning i kampen, drepte altså Åsane gnisten i Fana-laget, og scoret ytterligere en gang, slik at sluttresultatet ble 1-5. Fullt fortjent Åsane-seier, men i største laget.

Fana-akademiet G14
Vårt G 14-lag åpnet sesongen med fem strake nederlag. I de fleste av disse kampene har våre gutter vært på høyde med sine motstandere i deler av kampene, men ikke klart å holde hele spilletiden på 2 x 35 minutter. Spillerne og trenerne Alexander Stockinger og Vidar Brekke har hele tiden hatt troen på at det var mulig å snu trenden.

Hjemme mot Bergen Nord for halvannen uke siden kom vendepunktet. Guttene jobbet ekstremt hardt. De lå under både 0-1 og 1-2, men klarte å snu kampen. Thomas Nybø scoret seiersmålet vårt sekunder før full tid, og beviste med dette at guttene har tatt store skritt siden januar, sier hovedtrener Alexander Stockinger.

En uke senere var ubeseirede Sædalen gjester på Nesttun Idrettsplass. Da kopierte Fana-guttene 3-2-resultatet. Det var en spent gjeng som møtte til kamp mot topplaget Sædalen og med opplading i herrelagets nye stilige garderobet steg humøret og selvtilliten. Kampen startet med en del bra spill begge veier. Da Sædalen ikke hadde like høyt press som mange av de andre lagene mot oss, fikk vi spilt slik vi ønsker. Variasjon mellom å holde ballen i laget og spille via midtbanen, for så å kjøre overganger når vi hadde gode brudd. Fana-guttene hadde noen gode muligheter i åpningsminuttene men vi får ikke ballen i mål. Bortelaget slet samtidig med å skape sjanser, men var farlig frempå etter en forsvarssvikt hos hjemmelaget. Midt i omgangen fikk en Sædalen-spiller sendt av gårde et langskudd, ballen gikk i en god bue opp i luften og snek seg inn helt oppe under tverrligger. Dermed en litt ufortjent ledelse til bortelaget. Fana-guttene fortsatt imidlertidig å kjempe og spille bra fotball, og en liten stund før pause sendte Jonathan Bosåen et frispark fint over muren og utenfor målvaktens rekkevidde.

G14 har hatt noen svake andre omganger mot gode lag, så både trenere og spillere var litt spent på fortsettelsen. Håpet var selvsagt å gjenskape utfallet av kampen som mot Bergen Nord. Starten av andre omgang var mye lik slik det var før pause - jevnt, men Fana-lag som det førende laget. Midtveis i omgangen skjedde det mye. Først scoret Simon Midtgaard fra kort hold og ikke lenge etterpå var Sædalen i angrep og utliknet. Stillingen var dermed 2-2 og lagene var kommet like langt. Noen minutter før slutt styrte nevnte Midtgaard et fint innlegg i mål til stor glede blant guttene på banen og foreldre på tribunen. En meget fortjent og sterk seier over topplaget Sædalen hvor Fana-akademiet G14 for andre gang satte inn 3-2 målet på tampen av kampen. God arbeidsmoral med høy disiplin i hele kampen kombinert med godt spill gjorde at Fana-guttene var godt fornøyd med kampen.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift