Seire for G16 og G19

Både Fana-akademiet G16 og G19 vant sine seriekamper i forrige uke.

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Det var en ny travel uke for noen av lagene på Fana-akademiet. Fana-akademiet G16 spilte to bortekamper på fire dager med seks poeng som utbytte. G19 spilte inn tre poeng på tabellen etter hjemmeseier mot Stord. Vårt eldste akademilag skulle også ha spilt 1. runde i NM mot Osterøy, men på selve kampdagen kom det beskjed fra idrettslaget fra Norges største innlandsøy at de ikke maktet å stille lag. G14-laget vårt var på langtur til Voss i forrige uke, men returnerte uten poeng.

Fana-akademiet G19
Vårt unge juniorlag åpnet sesongen med en fin-fin seier over Gneist, men i de neste kampene buttet det litt imot. Hjemme mot Stord var det derfor viktig å få en god opplevelse igjen, og slik ble det. Fana mønstret i denne kampen et ekstra ungt lag. Spillere med lite spilletid i de første kampene fikk starte og i troppen var det også en spiller fra G19-2 og flere guttespillere. Det ble en spennende kamp der spillet i førsteomgang bølget frem og tilbake. Stillingen ved halvtid var 1-1 etter at William Lygre satte et straffespark i mål. Straffen kom etter at Thomas Solberg ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren.

I andreomgang styrte Fana mer av kampen, men aldri så mye at det var gitt at poengene ville havne i hjemmegarderoben. Fana fikk nok et straffespark, og igjen var William Lygre sikker fra ellevemeteren. Mathias Hjortland Vike kom også på scoringslisten, slik at sluttresultatet ble 3-1 til Fana.

Tre lag rykker ned fra G19 1. divisjon etter endt vårsesong og vårt eldste akademilag trenger nok noen poeng til for å være på rett side av streken når våropptellingen skal foretas. Kristi Himmelfartsdag skulle det ha vært spilt NM på Nesttun Idrettsplass, men Osterøy, som ble kretsmestrer for få sesonger siden, maktet altså ikke å stille lag. Dermed er Fana klar for 2. runde på walk over og 3-0.

Fana-akademiet G16
Vårt nest eldste akademilag har lagt bak seg noen travle dager med to bortekamper på fire dager. Begge kampene endte med 2-1-seirer til Fana. Første motstander ut var Os på Kuventræ - aldri noen enkel motstander. Fana-guttene kom under med 0-1, men arbeidet seg inn igjen i kampen. Innbytter Mohammad Hussaini utliknet til 1-1. Noe senere fikk Os straffespark, men da det gjaldt som mest vartet Storm Husebø i Fana-målet opp med en super redning på skuddet fra ellevemeteren. Mot slutten av kampen pådro en Os-spiller seg rødt kort og Fana overtok fullstendig. Fredrik Fosse-Iversen løp inn seiersmålet med åtte-ti minutter igjen av kampen. En sliteseier, men fullt fortjente tre poeng tok veien over Vallaheiene og til Nesttun Idrettsplass.

Etter to hviledager var det ny bortekamp for Fana-akademiet G16 - denne gangen på langtur til Bømlo for å møte Bremnes i en utsatt kamp. Fana tok initiativet fra start, og sikret seg en 2-0-ledelse før det var spilt en halvtime - begge målene ved Isak Østrem. Så våknet Bremnes til live og reduserte til 1-2. Ut over i andreomgang måtte våre gutter kjempe hardt for poengene. Poengløse Bremnes slo mye langt og satte våre gutter under hardt press mot slutten av kampen. Våre utsendte klarte å ri av stormen og tok med seg alle tre poengene.

Fra guttenes 1. divisjon rykker hele fire av tolv lag ned etter endt vårsesong. Vårt G16-lag ligger for øyeblikket komfortabelt plassert, men trenger nok tre-fire poeng til for å komme på trygg plass.

Fana-akademiet G14
Vårt yngste akademilag har fått en tung start på vårsesongen og sto uten poeng da laget dro til Voss i uken som gikk. Bilturen satt tydeligvis i beina, for allerede etter ti minutter lå våre gutter under med 0-3. Så fulgte en virkelig god Fana-periode som brakte våre gutter opp i 3-3. Tidlig i andreomgang scoret imidlertid Voss på ny og derfra og inn ble ingen god opplevelse for våre gutter som til slutt tapte 4-9. Med seg hjem fra Voss som det mest positive tok de den gode opphentingsperioden i førsteomgang.

Fana-målene ble scoret av Sander Sandven (2), Rasmus Holten og Morten Laxdal.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift