Fana-akademiet sist uke

Samtlige lag på Fana-akademiet spilte seriekamper i forrige uke.

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Det var full fart for lagene Fana-akademiet i forrige uke med seriekamper både for både G14, G16 og G19. Neste uke blir ikke mindre hektisk. Fana-akademiet G19 spiller seriekamp hjemme mot Stord på tirsdag og 2. runde i NM mot Osterøy to dager senere. Fana-akademiet G16 har seriekamper både torsdag og søndag kommende uke - først borte mot Os og deretter enda lengre sør, mot Bremnes. Fana-akademiet G14 har bortekamp mot Voss tirsdag.

Fana-akademiet G19
Vårt eldste akademilag gjestet i forrige uke Krohnsminde for å møte Baune. Det nye banedekket er supert, men det var flaut at Bergen kommune/Baune ikke kunne stille opp med garderober. Dermed måtte spillerne bytte til fotballtøy delvis inne i innbytterboksene og under åpen himmel. Begge lagene tok det imidlertid sporty og kampen kunne spilles som oppsatt.

Fana møtte Baune i treningskamp i vinter og da trakk våre gutter det lengste strået og vant greit 2-0. Nå var det et revansjelystent Baune-lag på motsatt banehalvdel under ledelse av de to trenerringrevene Petter J. Pettersen og Frank Hellevik. De første 25 minuttene av kampen var jevnspilte, uten de helt åpne målsjansene til noen av lagene. Det ble Fana som scoret det første målet. Eirik Måren Sæle curlet ballen elegant i mål i lengste stolpe med venstrefoten. Dermed har backen scoret i begge de to siste kampene. Fana flyttet backene høyere opp i banen etter ledermålet. Det ga den utilsiktede hensikten at Baune fikk mer rom, og Fana-stopper Markus Bjånesøy var ikke helt heldig med en klarering med hodet. En Baune-spiller fikk smette imellom og sette 1-1 i nettet bak Fana-keeper Jan Petter Hauge. Dette ble også pauseresultatet.

Andreomgang var også forholdsvis jevnspilt, men med betydelig flere sjanser til begge lag. De mest åpne hadde nok Fana, men også Baune hadde flere gode muligheter til å nette. Petter Butz Myking hadde en stor sjanse til å sende Fana i ledelsen, men kom i litt for spiss vinkel. Ti minutter før slutt øynet imidlertid Fana muligheten for tre poeng. William Lygre, for anledningen flyttet opp som spiss mot slutten, utnyttet en forsvarstabbe i Baune-forsvaret og satte sikkert inn 2-1. Med to-tre minutter igjen, og et hardt Baune-trykk mot vårt forsvar, fikk Landås-laget sette inn 2-2. På overtid kunne William Lygre blitt tomålsscorer og dermed sikre tre Fana-poeng, men ballen skled av foten og rullet utenfor. Dermed endte det 2-2, for så vidt et greit resultat, men hvis noen av lagene burde ha vunnet, var det Fana.

Fana-akademiet G16
Denne uken var det duket for lokaloppgjør mellom Fana og Gneist på Nesttun Idrettsplass. Dette er vanligvis jevne og tette kamper med mye prestisje på spill. Litt spesielt er det også at Fana-trener Espen Moberg har en lillebror på Gneist-laget. Det spørs hvordan familiefreden der blir etter at Fana denne gangen vant hele 4-1.

Gneist var best de første fem minuttene, men to kjappe Fana-mål av midtstopper Trygve Alpen og av Eric Furnes tok litt av et gnisten av Gneist. Det var åpent bak i gjestenes forsvar, og Fana kunne ha scoret både ett og to mål til før gjestene fikk organisert forsvaret sitt litt bedre. Det ble med 2-0 til Fana ved halvtid.

Akkurat som i førsteomgang gikk Gneist rett i strupen på Fana etter sidebytte. Det tok bare førti sekunder før reduseringen til 1-2 satt i nettet bak Fana-keeper Storm Husebø. Gneist fortsatte med høyt og aggressivt press, og i denne perioden lå kampen og vippet litt. Gjestenes offensiv kostet krefter, og dabbet etter hvert av. Dette ga Fana store rom og bakrom på Gneists banehalvdel. Innbytter Isak Østrem trygget Fanas ledelse til 3-1 da han avsluttet fra spiss vinkel. En annen innbytter, Isak Østerbø Fimland, fikk æren av å sette inn det siste målet etter kveldens beste angrep. Fredrik Fosse-Iversen slo en perfekt ball ut til innbytter Henrik Pedersen, og hans like perfekte innlegg ble befordret i mål av Fimland. Dermed en klar 4-1-seier til Fana.

Det beste med denne kampen, var at alle bidro. Alle innbytterne fikk godt med spilletid, og gikk inn i kollektivet og gjorde en minst like god jobb som dem som forlot banen. Rett og slett en lagseier der alle bidro.

Fana-akademiet G14
Også Fana-akademiet G14 spilte seriekamp i uken som gikk. Laget har slitt resultatmessig så langt denne sesongen, mens prestasjonene på sin side gradvis vært bedre. Borte mot Arna-Bjørnar var det hjemmelaget som trakk det lengste strået og sikret en 4-2-seier mot våre utsendte. Spillerne viser allikevel stadig utvikling noe som er helt naturlig da duoen Alexander Stockinger og Vidar Brekke jobber målrettet med guttene i treningshverdagen.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift