Forrige uke på Fana-akademiet

Lagene på Fana-akademiet hadde det travelt i forrige uke.

Det årlige høstfenomenet begynner å melde seg. Både Fana-akademiet G19 og Fana-akademiet G16 har en anstrengt skadesituasjon som gjør det mer utfordrende enn vanlig å komponere kamptroppene. Det fører også til høyere belastning på de spillerne som er «oppegående». Det positive i situasjonen er at alle som tilhører satsingsgruppene under Fana-akademiet for tiden får god og lærerik matching. I uken som gikk var det bare det yngste satsingslaget G14 som vant sin kamp. G19 gikk på sitt andre knepne tap på rad, mens G16 fikk en nesestyver av nyopprykkede Varegg. Det spesielle ved forrige uke var at både G14, G15 og G16 spilte samtidig noe som gjorde spillerlogistikken ekstra utfordrende.

Fana-akademiet G19
Vårt eldste satsingslag hadde forrige uke bortekamp mot Loddefjord i juniorenes 1. divisjon. På grunn av at G16 var i Gjøvik og spilte to tøffe kamper helgen før denne juniorkampen var ingen av disse spillerne tilgjengelig i denne kampen. Dermed måtte en del juniorer som dagen før hadde spilt 4. divisjonskamp mot Austevoll ikle seg drakten for andre gang på 48 timer. Ingen ønskesituasjon, men sånn måtte det bli denne gangen på grunn av totalbelastningen på guttespillerne og skader i G19-leiren.

Fana åpnet friskest i Alvøen Idrettspark og ledet 2-0 til pause etter scoringer av Martin Müller og Andreas Bøe Sjo. Med bare en innbytter og slitne Fana-bein endret kampbildet seg utover i andreomgang. 2-0-ledelsen holdt likevel til det gjensto ti minutter, men mot slutten av kampen scoret hjemmelaget tre mål. Dermed stakk Loddefjord av med alle tre poenget. Seiersmålet kom på overtid etter et drømmetreff.

Fana-akademiet G16
G16-laget vårt tok bronse i sluttspillet i Adidas Cup forrige helg og stilte nok ikke med helt fulladete batterier til bortekampen mot nyopprykkede Varegg på Stemmemyren. I allefall var ikke våre gutter «på» fra start, og Varegg fikk ta en 2-0-ledelse. Fana kjempet seg inn igjen i kampen med scoringer av Thomas S. Solberg og Thomas Nguyen. Like før pause gjenvant imidlertid Varegg ledelsen, og gikk til pause med 3-2. Mot spillets gang fikk Varegg gå opp i 4-2 ti minutter ut i andreomgang. I perioden som kom hadde Fana en rekke sjanser, men gjennomgangsmelodien fra tidligere i sesongen gjorde seg gjeldende igjen. Ballen ville ikke i mål. Stolpene og Varegg-bein på streken sto i veien. Det måtte et straffespark til for at Fana scoret igjen. Thomas S. Solberg nettet sikkert fra ellevemeteren. Mot slutten av kampen fikk Varegg fastsette sluttresultatet til 5-3 i sin favør.

Fana-akademiet G15
G15 spiller vanligvis sine kamper på tirsdager, men forrige var det kamp på torsdagen. I og med at G16 spilte samtidig var ingen av 2002-spillerne fra denne treningsgruppen tilgjengelig for G15. Nymark var motstander på NIP og allerede før minuttet var spilt kunne Fana ha tatt ledelsen. Det idømte straffesparket gikk imidlertid over Nymark-målet. Fana hadde et hårfint spillemessig overtak i førsteomgang, men verken Fana eller Nymark klarte å score. Dermed sto det 0-0 til pause. I andrewomgang endret kampbildet seg. Nymark dominerte, og vant til slutt fortjent 4-1. Fanas mål kom etter ping-pong inne i Nymark-feltet. Fana tapte hele 5-0 for Nymark i vårsesongen. Tatt i betraktning at ingen av 2002-spillerne fra 16-1 var tilgjengelig, leverte vårt 15-årslag likevel en grei forestilling med fremgang fra vårsesongens kamp mot Nymark.

Fana-akademiet G14
G14-laget vårt har hatt en travel weekend som startet med seriekamp torsdag i forrige uke og deretter fem kamper i en eliteturnering i Haugesund fredag til søndag. Torsdag var det bortekamp mot Nymark. Den ble vunnet med 6-1 etter at seks forskjellige spillere tegnet seg på scoringslisten. Disse var: Trygve Alpen, Isak Østerbø, Sebastian Vadseth, Ulrik Roll, Tobias Allers-Hansen og Johannes Lyssand Mjelde.

I eliteturneringen i Haugesund sikret G14-laget vårt seg en fin-fin tredjeplass. Laget spilte fem kamper og tapte bare en av dem - 0-2 for et godt Bryne-lag. Ellers ble det 2-1 over Djerv 1919, 1-0 over Fyllingsdalen, 2-0 over Vard Haugesund og 4-0 mot Hinna.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift