Dana Cup-eventyret 2017

I år har både G12 og G14 vært i Hjørring på Dana Cup. En kjempeopplevelse for de fleste og begge lagene gjorde det veldig bra. Begge kom til A-sluttspillet. Hvordan det gikk kan dere lese her.

Fra trener Tom Erik Brattbakk (trener for G12)

Årets Dana cup er unnagjort for Barkåker G12. Vi har kommet oss hjem, og inntrykkene har sunket inn. 

Gruppespillet startet med ett brak. Tirsdag var Løv-Ham motstander i første kamp. Trenerne kunne med glede se at alle spiller var på fra start 100%, Det tok ikke lang tid før målene kom. Og vi stoppet ikke før det sto 7-0! Angrepsspillet satt, og det defensive var solid!

Onsdag ventet to kamper. Collinghorst-Rajen fra Tyskland var andre motstander. Vi forsatte der vi slapp dagen før. Alle var tilstede og gjorde jobben sin! Vi stoppet ikke før det sto 9-0! Avansement til A-sluttspill var da klart. Men vi ville kline til i en ren gruppe finale, mot Eastbourne Town FC fra England, for å vinne gruppa. På papiret skal det gi noe enklere motstand i 1/16 dels finalen, i dette tilfellet ville det blitt Husøy&Foynland. Ett lag vi slo 8-0 i vårsesongen.

Kampen startet sent, 20.50. Vi tok raskt tak i spillet, gikk opp til 1-0, og styrte kampen. Engelskmennene skjønte hvor det bar og gjorde bytter. De gikk opp til 1-2, men vi reduserte til 2-2 i 2. omgang. Gutta løp sokkene av seg! Til tross for det gikk de opp til 2-4 med to kjappe mål. Vi reduserte til 3-4 og hadde tre store sjanser til å utligne. Vi hadde vunnet gruppa med uavgjort. Det viser seg at Eastbourne hadde fått dispensasjon til å spille med fire overårige samtidig på banen. (!!!) Selvfølgelig urettferdig for gutta, tårer og snørr måtte tørkes. Men vi var klare for 1/16 dels finale! 

Motstander på torsdag var HB 1 fra Færøyene. HB hadde ikke tapt i gruppespillet Kampen startet 09.20. Det så bra ut på oppvarminga, men når kampen startet var det lite futt igjen. Det virket som om utladinga etter den sene kampen dagen før hadde tappet oss fysisk og psykisk. Det ble mye løping etter ball mot ett godt lag. Det endte med 8-0 tap. Gutta tok tapet bra, overmakten ble for stor til at det var noe å deppe over. Det var mye verre dagen før....

Uansett, i ett kull med 15 gutter på Barkåker der 10 spiller fotball, den ellevte på laget er Michelle, så er det helt rått at de kommer til A-sluttspill. Og de blir lagt merke til på grunn av godt spill! 
Stolte og fornøyde trenere takker Michelle, Heja, Lavrans, Oskar, Ola, Philip, Morten, Sheroan, Joachim og Andreas for strålende innsats i Danmark. Takk til foreldre, G14 og sambygdinger som kom for å heie!
Sportslig hilsen trenerteamet BIF G12

 

Fra trener Espen Silseth (trener for G14)

Da var tiden for inne for Dana Cup, 17 gutter og 2 trenere var klare for nytt eventyr! Alle hadde vært med på Dana Cup før, men nytt i år var at vi skulle bo på skole. Noen av spillerne var nok litt spente, kanskje aller mest to trenere som skulle sove sammen med gutta..

Reisen ned gikk fint, og vi kom raskt på plass i klasserommet på Bjergby skole. Vi fikk tid til en trening, før gutta gjorde seg godt kjent med den lokale butikken. Det var ikke få liter vann som blei bært inn i klasserommet.

Tirsdag startet kampene, og først ut var Lund fra Sverige. Var ikke mye vi viste om de, men en stor klubb som hadde tre lag i Dana Cup.  Det var nok litt nerver, og alle hadde nok ikke sovet like godt som hjemme. Vi leder 1-0, men rett før slutt får Lund en redusering og kampen ender 1-1. Det var en skuffa gjeng som dro tilbake på skolen.

Onsdag hadde vi to kamper, og vi merket tidlig at gutta hadde bestemt seg for at de skulle vinne! Madla blei slått 6-0, og stemingen i klasserommet ble mye bedre! Så var det kveldskamp mot Nationalkameratene fra Trondheim. Visste ikke så mye om de heller, men tror at de driver like mye med kampsport som fotball; rett og slett grisespill! Men vi har krigere på Barkåker også, vi vinner kampen 3-0 og er i A-sluttspill.

Torsdag er det klart for 32 dels finale mot Skjergard. Vi har sett før at Barkåker henter ut noe ekstra når det er cup, og vi kjemper og gir 100% i 2 omganger.  Er gøy at vi vinner 4-0 i en kamp som blir streamet på tb.no og ba.no

Videre ble det en ny kveldskamp, denne gangen mot Trøgstad-Båstad. Nå begynner Dana Cup å sette seg litt i beina på gutta, men å gi seg er ikke noe alternativ. En fin 2-0 seier, og vi er klare for spill på fredag.

Fredag var vi klare for 8 delsfinale mot HamKam Elite. HamKam Elite er som et kretslag i Hedmark, der de henter inn de spillerne de vil ha, og det er mange av de der! Vi kommer under 1-0 og HamKam har et lite overtak i første omgang. Andre omgang, tar vi litt over, men kommer ikke nærmere enn et frispark som går like utenfor. Dermed er vi ute. Men for å sette det litt i perspektiv: Barkåker G14 stiller med 9 underårige. Der andre har et helt fylke de plukker spillere fra, bor det totalt 1696 personer på Barkåker (1januar 2016). Barkåker reiser hjem fra Dana med 16-2 i målforskjell etter 6 kamper.  Og når vi satt å så finalen mellom Pequeninos og nettopp HamKam , satt vi med følelsen av at dette kunne fort vært en kamp mellom Pequeninos og Barkåker, men sånn er det! Sportslig sett en veldig god gjennomført DanaCup!

Men det som faktisk topper det sportslige er det sosiale! Det er forskjell på en 15 åring og en 12 åring, men gutta har tatt vare på hverandre, utfordra hverandre og seg selv. Det er mange som har vokst på denne uka, og de har skapt minner de kommer til å huske på i lang, lang tid.  Et eksempel er da vi så 2005-laget feide et tysk lag av banen og da dommeren blåste av kampen gikk alle G14 gutta ut på banen og gratulerte 2005-gutta med seieren. Jeg skal love deg det betyr mye for de yngre!

Snipp snapp, så var sommerens vakreste eventyr over! Vi vil gjerne takke alle foreldre som stilte opp i Danmark med kjøring! Det hadde ikke gått uten at så mange stiller opp! Tusen takk til William som hadde lyst til å bli med denne gjengen til Danmark! Veldig gøy å bli kjent med deg, og vi gleder oss til å se deg igjen i September da vi arrangerer Jubileumscup på Barkåker. Tusen takk til Even for utlån av buss, som ble døpt til Gladbussen!

Nå starter forberedelsene til SandarCup, og seriespill! Håper det kommer mange og ser på, for disse gutta er gode!

Mvh

Morten og Espen

Beviset for at G14 ble gruppevinnere

Barkåker-fanen er alltid med

Klar for oppvarming 

Å hilse før kamp er viktig

 

Følg oss i sosiale medier!

Oppslagstavle

HJERTESTARTER

Vi har vært så heldige å få en hjertestarter som skal være tilgjegelig for alle. Hjertestarteren fikk vi etter en søknad hos Mikko Hirvonen Fondet via firmaet Blodstrupmoen. I tillegg fikk vi førstehjelpskurs for inntil 20 personer som vi utnyttet til fulle. Både trenere/oppmenn, ansatte fra SFO og pensjonistforeningen har fått opplæring.
Hjertestarteren er plassert i gangen i samfunnssalen for å være tilgjengelig for alle. Ved hjertestans på fotballbanen når hallen er låst skal nødretten benyttes og ruta i døra knuses.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift