Full fart på Fana-akademiet

Lagene på Fana-akademiet la i forrige uke bak seg den nest siste kampuken før sommeren.

De yngste lagene skal som seg hør og bør delta i turneringer et stykke ut i sommerferien. Fana-akademiet G14 skal både til Lerum Cup i Sogndal og til Dana Cup i Hjørring. Dit skal også G15 og G16 sammen med en rekke andre Fana-lag på både jente- og guttesiden. Som for 14 dager siden, ble også uken som nettopp er avsluttet, en målrik affære for Fana-lagene.

Fana-akademiet G19
Etter flere gode kamper på rad og jevn poengplukking, gikk juniorene våre denne uken på en smell. Fana var allerede klar for spill i høstens 1. divisjon, mens motstanderen Stord trengte poeng for å være bomsikker på det samme. Dette bar kampen preg av. Stordabuene ville mest, var mer aggressive enn Fana-spillerne, og beveget seg mer. Vanligvis gir dette uttelling i fotball - så også denne gangen. Riktignok tok Fana ledelsen ved G15-landslagsspiller Lars Christian Moldestad som forfulgte en i utgangspunktet ufarlig langpasning. I kamp med en forsvarsspiller fikk han pirket ballen forbi både denne og keeper. Dermed 1-0 til Fana på hjemmebane.

Men så endret kampen mer og mer karakter. Fana var rufsete bak, spillerne brukte for lang tid med ball og bevegelsene fremover i banen stivnet. Sekunder før pause utliknet Stord. Det skulle bli verre, og det gjorde ikke saken bedre at en av Fana-forsvarerne fikk direkte rødt kort tidlig i 2. omgang. Det var vanskelig å se hvorfor, men ifølge dommeren var det for spark. Stord-maskinen malte jevnt og trutt, og gikk utover i omgangen opp i både 2-1 og 3-1. I sluttminuttene raknet det fullstendig for hjemmelaget, og Stord fikk putte tre baller til i hjemmelaget, slik at sluttresultatet ble et stygt 1-6-tap.

I søndagens kamp stilte Fana uten flere av de antatt beste juniorene fordi disse hadde en 4. divisjonskamp allerede dagen etter å tenke på. Spillerne som var på banen mot Stord, burde likevel ha markert seg bedre. Her ble hjemmelaget tatt på innsats av en motstander som ville så uendelig mye mer.

Fana-akademiet G16
For Fana-akademiet G16 har det vært en travel avslutning av uken, først seriekamp hjemme mot Nordhordland på torsdag, og deretter 1/8-delsfinale i Adidas Cup mot Strømsgodset søndag. Begge kampene ble målrike.

I seriekampen mot Nordhordland spilte Fana god fotball i en time, mens kampens siste tredel ikke var noe for historiebøkene. Niklas Haugland, Petter Butz Myking og Lars Christian Moldestad fant veien til motstanderens nettmasker før pause. Med 3-0 til halvtid var kampen i realiteten avgjort. Tidlig i andreomgang var det definitivt over da Sivert Bjerknes Arnesen la på til 4-0. Fana-spillerne var åpenbart fornøyd med resultatet, for utover i omgangen fikk Nordhordland overta styringen. Bare et par ganger var de farlige, men da ryddet Fana-keeper Kristoffer Svendsen Aase opp. Fana falt etter hvert ut av formasjonene. Det ble mye føring av ball, dårlige bevegelser og offensive spillere som sto i ro oppe på topp og ventet på ballen med ryggen til Nordhordland-målet. Slikt blir det sjelden resultater av, men i øsregnet og med 4-0 på måltavlen, kan det være forståelig at det blir slik.

Fana-guttene fikk to dagers hvile før «hjemmekampen» mot Strømsgodset i Adidas Cup. Som vanlig er i denne turneringen, pleier lagene å møtes på halvveien, det vil si på Geilo. Godsets beste guttespillere var samme dag i Tromsø for å spille i den nasjonale G16-serien, men gjengen som dro fra Drammen til Geilo, burde likevel være skarpskodd nok til å by Fana på kamp. Slik ble det likevel ikke. Etter 2-0 ved pause, gikk Fana videre til kvartfinalen med en solid 7-0-seier. Adidas Cup er en turnering der klubben har valgt ikke å benytte de fem guttespillerne som hører hjemme i U21-gruppen. De vil bli brukt i NM, der Fana som eneste hordalandslag er klar for 1/8-delsfinalene i august. På Geilo klarte de øvrige guttespillerne seg utmerket uten forsterkninger fra U21-gruppen. Målene ble scoret av Thomas Solberg (2), William Raa Engedal, Markus Bjånesøy, Petter Butz Myking, Levi Myrseth og Sebastian Gjesdahl Aase.

Fana-akademiet G15
Fana-akademiets G15-lag var på langtur til Bømlo for å møte hjemmelaget Bremnes i forrige uke. Nok en gang måtte laget stille med en utespiller i mål på grunn av skader og utilgjengelighet for de målvaktene som kunne ha vært aktuelle. Laget lot seg imidlertid ikke knekke av dette, og hadde full kontroll på kampbildet. Isak Østrem ga Fana en tidlig ledelse, og da omgangen var halvspilt, hadde Carl Oscar Instanes scoret to ganger. Ved pause var stillingen 3-1 til Fana. Tidlig i andreomgang økte Alexander Hofland til 4-1, som også ble sluttresultatet.

Fana-akademiet G14
Hele ti mål ble det da Fana-akademiet spilte bortekamp mot Sandviken i forrige uke. Åtte av dem ble satt inn av Fana-guttene. Ved pause var stillingen 2-2, så det var i andreomgang at målskredet kom for Fanas del. Flere av målene var av den spektakulære sorten. Målene ble scoret av Johannes Mjelde (2), Alen Bajrektarevic (2), Anders Totland, Mohammed Hussein, Even Smørdal og Johannes Hoaas. Sluttresultatet ble 8-2.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift