Rutiner for snømåking på Nesttun Idrettsplass

For at kunstgresset skal kunne benyttes mest mulig gjennom vintersesongen må banene måkes ved snøfall.

Det er ikke lov å gjennomføre noe som helst aktivitet på snøen da den fort blir til is som setter seg fast i kunstgresset. Salt til snøfjerning skal heller ikke benyttes. Dette reduserer nemlig levetiden til kunstgresset. Aktiviteter skal kun foregå deler av banen som er fri for snø.

Hvem skal måke snø?
Dersom det er snø på kunstgresset skal samtlige lag som har treningstid måke en del av kunstgresset før de starter normal trening. Lagene må jobbe i 20-30 minutter før treningen starter. Deretter trener man på det feltet som er måkt slik at neste lag får anledning til å fjerne snø fra et nytt felt på banen. Så lenge det er snø igjen på banene, skal lagene ta en økt før trening starter.

"Alle må ta et tak for fellesskapet!" - Fana-legende Ketil Brekke.

Hvordan måke snø?
Snøen skal måkes ut av banene - helt ut på asfalten! På denne måten slipper vi at det legger seg kanter og snøfonner inne på banene. De fryser fort til is som blir liggende lenge før de smelter og kan fjernes. Snøen skal også måkes vekk fra målene som står plassert rundt banen slik at de ikke blir stående fast.

Snøskuffer
Snøskuffene finner man inn tribunen. Når måkingen avsluttes skal snømåkene plasseres tilbake. Se på dette som god oppvarming!

Snøfresere
Fana IL Fotball har en snøfresere. Denne kan benyttes ved snømåking - og de må bare benyttes av personer over 18 år. Opplæring i bruk får man av daglig leder Kim Rune Hellesund.

Det er ikke slik at hvis noen har måket banen før et annet lag kommer så kan de bare spille.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift