7 mål og god underholdning i Grinde

Kick and run, dødballmål og fortjent seier.

Kveldens kamp mot Skjold ble mer spennende enn nødvendig da vi store deler av den hadde full kontroll men likevel til stadighet slapp Skjold for enkelt til med muligheter både etter spill og ikke minst på dødball. Vi har hat mange tøffe og underholdende kamper mot Skjold opp gjennom årene og vi har ofte måttet reise tomhendte hjem fra Grinde og så sent som i fjor gikk vi på et surt 1-0 tap der inne.

Kveldens kamp ble alt annet en velspilt men underholdningen og spenningen var likevel stor, spesielt i andre omgang. Vi begynte best og hadde 3 store muligheter de første tjue minuttene men som i resten av sesongen gikk avslutningene også i kveld i hytt og ver. Etterhvert så kom skjold mer med i kampen og de kommer til et par avslutninger på mål som Johan redder enkelt. Etter tredve minutt løsner det endelig for oss da Gunnar med en strålende pasning gjennom Skjolds midtforsvar spiller Simen gjennom og alene med keeper gjør han ingen feil men plasserer ballen til høyre for Skjoldkeeperen.

Vi har som sagt stort sett kontroll på kampen selv om vi ikke får etablert noe spill og det blir mye måking av ball fra begge lag.

Andre omgang blir like spennende og fartsfylt som første omgang var kjedelig og i det 58 minutt tar det virkelig av i en femminuttersperiode. Først er det Hilberg Nemeth som utligner for Skjold etter passivt forsvarsspill fra oss, bare minuttet etterpå skaller Finn Tore oss i ledelsen igjen etter en corner. Skjold går rett i angrep og Vegard Steinsland sørger for balanse i regnskapet igjen men det varer ikke lenge for i det 63 minutt får vi frispark fra ca 30 meter og ute ved vår venstre sidelinje. Gunnar gjør seg klar og slår en perfekt ball inn på Hein som kommer i full fart for å stange ballen i mål. I duell med tre Skjold spillere så når ikke Hein frem til ballen men hva gjør vel det når en av de ivrige Skjoldspillerne skaller den i eget mål og vi er igjen i ledelsen.

Etter dette har vi flere muligheter til å øke ledelsen, den største muligheten har Simen men med to mann i ryggen lobber han ballen over keeper og målet fra 8-9 meter.

I det 85 minutt får vi endelig en tomålsledelse, vi slår en corner fra vår venstre side og etter litt frem og tilbake foran målet så får Helge sendt ballen ut til Leif Johan som står på sekstenmeteren. Han får god tid men å klistre ballen nede ved Skjolds venstre stolpe og i mål er likevel litt av en prestasjon når det er 12-15 par bein i veien. To minutter senere er Skjold på farten igjen, etter en kontring så er en Skjoldspiller alen gjennom og knaller ballen mot lengste hjørne for Johan. Johan har stort sett hatt en rolig kveld uten å kunne gjøre så mye med de to målene som er kommet men nå gjør han en kjemperedning og avverger det harde skuddet. Like før full tid får Skjold corner og på denne så reduserer Bjørnar Hompland og vi går inn i tre spennende tilleggsminutter. Det blir ikke flere mål og vi vinner fortjent 4-3 i en kamp vi burde avgjort tidlig i første omgang. Umulig å plukke ut noen bestemann da dette virkelig var en sliteseier hvor alle bidro med innsatts og kjemping, spesielt i andre omgang.

Neste helg skal vi møte Skudenes, et lag vi virkelig har tenkt å revansjere oss mot etter det sure 2-1 tapet i vårkampen så ta turen til Sletten neste fredag.

Skjold - Vea 4-3   (0-1)

30 min 0-1 Simen Andre Sandslett

58 min 1-1 Hilberg Nemeth

59 min 1-2 Finn Tore Hetland

61 min 2-2 Vegard Steinsland

63 min 2-3 Selvmål

85 min 2-4 Leif Johan Johannessen

88 min 3-4 Bjørnar Hompland

Målsjanser: 9-5

Cornere : 10-5