Tap mot topplaget

Madla ble nummeret for store for Sabbane

Vi tok i mot topplaget Madla til kamp på Sletten i kveld og vi skulle prøve å revansjere et 0-2 tap fra vårens oppgjør. Dårlig vær rett før kampstart får ta skylden for et noe labert publikums oppmøte i tillegg så ble kampen utsatt ti minutt fordi Madla ankom litt sent pga ferjekø på sørsiå.

Vi startet kampen best uten å få etablert noe trøkk mot Madlaforsvaret og vår første store mulighet fikk vi først etter 13 minutt. Finn Tore tar et frispark kjapt og ballen havner hos Magnus som tar den med seg langs sidelinjen og slår et flott innlegg til Simen som dessverre ikke får stokket bena fort nok og avslutningen blir for svak. Like etterpå har Madla sin første mulighet på et overraskende skudd fra 35 meter som går i en høy bue mot mål men en våken Johan i målet vårt får slått ballen til corner. Madla tar nå mer og mer over og de få flere cornere og de er også farlige på sine lange innkast. På deres tredje corner vinner Andreas Holst duellen på første stolpe og ballen går i mål. Etter scoringen kommer vi mer med i kampen men det blir stort sett stillingskrig på midtbane uten at noen av lagene greier å komme til klare målsjanser. Like før pause mister vi ballen for tohundreogørtende gangen når vi er på vei fremover og vi får en overgang imot, Johan stormer ut og lager det frisparket som midtbanen vår burde laget men får avverget scoring og belønnes med et korrekt gult kort av dommeren. Johan holder dermed liv i kampen for vår del og vi kan gå til pause med bare ett mål i minus.

Andre omgang er bare syv minutter gammel da vi likevel havner under med 2-0 Magne Qvanvik utnytter at vi er litt ubesluttsomme når vi skal klarere og han setter ballen i mål fra kloss hold. Utover i andre omgang så står Madla frem som et bedre lag en oss og en stund så føler nok de som ser på at dette kan ende med ganske stygge siffer men vi forsvarer oss godt og bakerst står Johan og plukker sikkert det som kommer av skudd og andre forsøk på å sette ballen i mål.

Men etter 75 minutt må også unge Nyland gi tapt da KristofferTalge gjør en nesten uvirkelig prestasjon da ballen blir slått inn på ham i brysthøyde på vår sekstenmeter. Med ryggen mot mål stopper han ballen og vipper den over seg selv, snurrer rundt og klinker den nesten i krysset, kanonscoring. Kampen forsetter med Madlapress men vi får enkelte overgangsmuligheter som vi ikke greier å utnytte. Vi har en del frispark fra god posisjon og på overtid får vi nok et, denne gang fra ca 25 meter og Simen gjør seg klar. Om det var klasse over Madlas tredje scoring så var ikke vår redusering så mye dårligere, Simen lader kanonen og sikter god og ballen fyker så tett opp i krysset det er mulig uten å treffe metall og vi får pyntet på resultatet. Madla vinner velfortjent men vi forsvarer oss bra men skaper dessverre svært lite foran gjestenes mål. Finn Tore spiller en ny god kamp i midtforsvaret vårt og på topp så jobber Håvard godt og går i mange dueller som ofte ender med frispark i god posisjon for oss. «Dagens Sabb» var det likevel lite diskusjon om at måtte bli Johan Nyland som var veldig sikker i det meste han foretok seg og det var lite han kunne gjøre med de tre ballen han måtte se gå i nettet bak seg.

Vea - Madla  1-3   (0-1)

23 min 0-1 Andeas W Holst

52 min 0-2 Magne Qvanvik

75 min 0-3 Kristoffer Talge

90 min 1-3 Simen Andre Sandslett

Målsjanser: 7-2

Cornere : 10-4