Fem strake og godt grep om tredjeplassen

Sabbane valset over Avaldsnes i kveldens kamp

Kveldens motstander har hatt en veldig god sesong med bare ett tap på de første seksten kampene men samtidig som vi har vunnet fire på rad så har Avaldsnes gått på fire smeller på rad og forspranget de hadde på oss er krympet fra 17 til 5 poeng før kveldens kamp.

Og det var knapt noen gang tvil om at dette skulle gå vår vei, allerede etter fire minutt tar vi ledelsen. Vi kombinerer fint på vår venstreside og det ender med at Magnus legger inn til Finn Tore som fra fire meter triller ballen forbi keeperen og i mål. 10 minutter senere blir Simen spilt alene gjennom men Avaldsneskeeperen kommer ut og vinner duellen og det står fortsatt et null.

To null målet er det virkelig klasse over, Stian forserer langs vår venstre side og slår et perfekt innlegg som Finn Tore skaller ballen i mål nærmest stående i ro på femmeteren. I første omgang er det nærmest enveiskjøring og ballen er på Avaldsnes sin banehalvdel i nesten samtlige 45 minutter. Vi har en ball til i nettet men Assistentdommeren mener Finn Tore er i offside når han setter ballen i mål. Stian er også veldig nærme scoring men avslutningen hans stryker forbi lengste stolpe og over dødlinjen.

Avaldsnes får sin eneste mulighet ett minutt før pause og Johan må ut i fullt strekk og får styrt ballen opp i tverrliggeren og over målet etter et godt skudd fra 16-17 meter. Like før pause ser det ut som om en Avaldsnesspiller skal sette ballen i eget mål men ballen triller i stanga, keeperen er på full fart etter ballen og skal bare bøye seg ned for å ta den opp men flere spillere jager ballen. Leif Johan når frem først og får en tå på ballen før keeperen får plukket den opp, den treffer først en noens bein men på andre forsøk får han den over mållinjen og vi leder 3-0. Ledelsen burde nok ha vært enda større men vi er fornøyde med å ha spilt en meget god førsteomgang hvor vi har vert aggressive i duellene, holdt høyt tempo og vært sikre i pasningsspillet.

Avaldsnes har nok hatt en god peptalk i pausen for de går ut i 100 og tar oss litt på senga de første minuttene. Allerede etter 1 minutt får de en skuddmulighet men Johan ligger ved stolperoten og venter på ballen, noen minutter senere får Avaldsnes en ny skuddmulighet men igjen gjør Johan en god redning. Ni minutter ut i andre omgang får Avaldsnes lønn for hard arbeid og Einar Utvik Jr setter inn reduseringen. Bare minuttet senere snapper Finn Tore en dårlig pasning i Avaldsnesforsvaret og trille inn sitt tredje mål for kvelden og to minutter senere setter han inn sitt fjerde og vi leder 5-1 og Avaldsnes offensiv er slått tilbake.

Stian har hatt en god kamp og i det 75 minutt gjør han det meste alene da han fosser nedover langs vår venstreside før han skjærer inn i Avaldsnes’ sekstenmeter og knaller ballen opp i nettaket uten at keeperen rekker å løfte armene.

Ti minutt før slutt får vi frispark fra 18-20 meter litt til venstre for Avaldsnes’ mål og Magnus gjør seg klar. Han ser at muren er veldig feil stilt opp med masse rom på utsiden av den, han setter ballen iskaldt til side for muren og utagbart for keeper helt nede ved stolperoten og vi leder 7-1!!

På overtid reduserer Thomas Houng Le for Avaldsnes etter en litt unødvendig retur fra Johan.

Vi spiller en meget god kamp og med unntak av de første ti minuttene i andre omgang så kjøre vi nærmest over Avaldsnes og 17 poengs forsprang er nå krympet til to. Slår vi Nord og Avaldsnes taper mot Djerv 1919 i siste serierunde så tar vi tredjeplassen. Godkjent og vel så det til alle som var med i kveld men et ekstra pluss til Finn Tore som setter fire baller i nota mot gamle lagkamerater.

Avaldsnes - Vea 2-7   (0-3)

4 min    0-1 Finn Tore Hetland

23 min    0-2 Finn Tore Hetland

45 min    0-3 Leif Johan Johannessen

59 min    1-3 Einar Utvik Jr

60 min    1-4 Finn Tore Hetland

63 min    1-5 Finn Tore Hetland

75 min    1-6 Stian Bjørndal Olsen

80 min    1-7 Magnus Bårdsen

90+         2-7 Thomas Houng Le

Tilskuere: 80+

Gult kort: Gunnar Svela og Richard Vea, Vea. Anel Hopovac og Trond Daniel Thorvaldsen, AIL