Sabbane tjustartet høstsesongen

Vi spilte en god kamp men Djerv 1919 ble for sterke.

Vi tjuvstartet høstsesongen med en fremskyndet kamp mot Djerv 1919 på Djervbanen tirsdag kveld. Til tross for noen kraftige regnbyger var det fine spilleforhold og de få fremmøtte fikk se en god fotballkamp mellom to lag som ga alt i duellen samtidig som begge lag ønsker å spille fin fotball.

Vi åpner bra og allerede etter to minutt ruller vi opp et flott angrep på vår høyreside som ender med at Leif Johan slår et flott innlegg men dessverre kommer Hein litt bakpå da han skal avslutte og ballen går over målet fra 6-7 meter. Et par minutter senere er Djerv farlig frempå med en avslutning som Johan nesten får stoppet men baller triller mot mål, heldigvis kommer Richard til unnsetning og med sine lange bein får han avverget på streken.

Etter 12 minutt blir Magnus spilt fint gjennom i midten og han skal bare plassere ballen til side for en utrusende Djervkeeper men ballen ruller noen få centimeter til side for målet. Akkurat da vi passerer kvarteret så får Djerv sin andre sjanse og Are Søderlund lar seg ikke be to ganger men setter ballen i mål og vi havner noe ufortjent under med ett mål.

Begge lag ønsker som sagt å spille fin fotball og vi får se flere fine kombinasjoner og begge lag kommer til noen halvsjanser, Djerv  er skuddvillige og prøver seg flere ganger fra distanse men en god Johan i målet er med på notene og redder sikkert hver gang. Vår neste stor mulighet er det Hein som får da han skaller ballen like over etter corner tre minutter før pause. Et minutt før pause ruller Djerv opp et angrep på deres høyreside, ballen slås inn foran mål og på andre stolpe sår Sindre Kringlebotten og setter enkelt inn 2-0. Vi går da til pause etter en jevnspilt førsteomgang, men som så mange ganger før i år så er motstanderen mye mer effektiv og vi ligger under med to mål. Det skal også nevnes at Djerv har en stor mulighet like før 2.0 scoringen men en dobbeltredning av Johan holder oss inne i kampen.

Andre omgang har knapt begynt før Sindre Kringlebotten er frempå igjen og setter inn sitt andre mål for kvelden, det luktet stram av offside av den scoringen men assistentdommeren ble stående med flagget nede. Djerv tok over mer av kampen i andre omgang uten at de skapte noe særlig med målsjanser den første halvtimen. Vi skaper heller ikke noe særlig men etter 62 minutt ender et godt angrep med at David Rasmussen, som gjorde comeback i kveld, kom alene med Djervkeeperen men heller ikke han lyktes med å få ballen i mål.

Med vel 20 minutt igjen komme Mikael inn for Gunnar og han blir servert 2 gode innlegg fra Richard uten at noen av dem resulterer i scoring selv om den ene headingen stryker utsiden av målstolpen.

Fem minutt før slutt får Djerv tildelt straffe etter at Johan etter dommerens mening feller en Djervspiller på vei gjennom noe i vertfall Johan var veldig uenig i. Med tenningsnivået på topp gjør Johan en kjemperedning på straffen og også returen avverger han mesterlig.

Kampen sett under ett så vinner Djerv fortjent og seiler nå så absolutt opp som en opprykkskandidat, uten å ha sett Madla så vil jeg si at Djerv er det beste laget i pulja og vi skal ikke henge så lenge med hodet etter å ha tapt mot dem.

Hos oss var kanskje Johan bestemann men Frank og Finn Tore hadde også en bra kamp i midtforsvaret. Det var også veldig kjekt å få Richard tilbake på venstrebacken etter et langt skadeavbrekk, selv om han slet litt med det defensive så bidrog han mye fremover med sine gode løp og fine innlegg.

Ikke så ofte vi nevner dommertrioen i våre referater men denne gang skal Kjetil B Sørensen & Co ha honnør for bra dømming i en kamp med mange tøffe dueller og hvor spillet til tider forflyttet seg veldig fort.

Allerede fredag er det ny kamp, da tar vi imot Haugar på Sletten kl 1900.

Djerv 1919 - Vea   3-0   (2-0)

15 min 2-0 Are Søderlund

44 min 2-0 Sindre Kringlebotten

48 min 3-0 Sindre Kringlebotten

Målsjanser: 7-5