Tap mot byassane

Et skadeskutt Sabbalag hang med i hallaen omgang.

Leif Johan Johannessen, Gunnar Svela, Espen Helland, Richard Vea, Anton Rafn Jonasson, Akleksander Velde og Håvard Eriksen hadde nok alle vrt aktuelle for å starte kveldens kamp mot Djerv 1919 hadde de vært skadefrie. Når så mange er borte sier det seg selv at det begynner å røyne på selv om vi har en stor og jevn tropp og det blir vanskelig for Ståle og Kick og komponere et lag og i tillegg så blir det ikke gode nok treningsøkter mellom kampene når vi mangler så mange spillere.

Djerv tar en tidlig ledelse da vi foretar en dårlig klarering og Are Søderlund blir fint spilt igjennom og måltjuven gjør som han har gjort så mange ganger før og det står 1-0 til Skjold. Vi skaper lite og det nærmeste vi kommer scoring det første kvarteret er en heading fra Helge etter en corner men den går en hallmeter utenfor.

Nå jevner kampen seg ut uten at noen av lagene klarer å skape så mange store sjansene. Djerv har to muligheter, først da en spiller blir spilt alene gjennom men Stein Tore kommer ut og avslutningen går like over tverrliggeren og så har det et skudd i stanga minuttet før pause. Vi får også to store sjanser, først er det Oddvar som plutselig befinner seg alene med keeper men avlutningen fra 10-11 meter er altfor svak og keeper redder enkelt. Etter 35 min har vi corner, ballen havner inne i femmeteren og vi får tre fire forsøk på pirke den i mål men som det har vært hele sesongen til nå så vil det seg ikke for oss og vi går til pause med 1-0 ledelse etter en jevnspilt førsteomgang.

Djerv ha r en ny stor mulighet et par minutter inn i andre omgang men ballen settes igjen over. To minutter senere får vi frispark på vår venstreside 6-7 meter fra spissen av Djerv’ sekstenmeter og Magnus gjør seg klar.  Han slår en perfekt ball på lengste stolpe hvor Hein står og i duell med en Djervspiller skaller han ballen i mål. Målet ser ut til å tenne oss og for en kort stund så er vi mer presise og aggressive i det vi foretar oss og etter en fin kombinasjon av Finn Tore og Magnus så ender ballen hos Oddvar som spiller Mikael fint gjennom men alene med keeper så blir avslutningen hans for svak. To minutter senere er det Djerv som er frempå og de er langt mer effektive foran mål en hva vi er. Are Søderlund får ballen på 6-7 meter, vender rundt med en mann i ryggen og plasserer ballen utagbart til siden for Stein Tore.

Etter dette ramler vi sammen og slipper Djerv alt for enkelt til flere ganger og i det 63 minutt blir vi straffet igjen da et innlegg fra Djervs venstreside blir skallet i mål av Sigurd Aasmunstad. Nå ser det ut som om det kan bli virkelig stygge sifre men heldigvis så slipper vi unna med Øystein Nerheim scoring etter 80 minutt og vi taper til slutt 4-1

Det positive får være at når så mange er borte så får andre slippe til. I kveld kom Håvard Einarsen, som har vært med i 3-4 treningskamper, inn til sin første seriekamp for Sabbane og søttenåringene Alexa Repanovic og Jonas Sørensen fikk begge sin debykamp og gjorde sine ting helt greit. Vi får nok glede av alle disse tre kommende sesonger og kanskje også utover høsten.

Djerv vinner fortjent selv om 4-1 nok var litt i overkant så var de bedre enn oss i kveld. Kapteindebutant Helge Nordal ble valgt til Dagens Sabb på et ikke akkurat sprudlende Vealag. Nå får vi prøve å få flest mulig av de skadde på beina og få en god treningsuke frem mot neste kamp som er mot topplaget Avaldsnes førstkommende Søndag som også er Slettens Dag så vel møt da!

Vea – Djerv 1919 1-4 (0-1)

8 min 0-1 Are Søderlund

49 min 1-1 Hein Olaf Haringstad

55 min 1-2 Are Søderlund

63 min 1-3 Sigurd Aasmundstad

80 min 1-4 Øystein Nerheim