Flott avslutning på gruppespillet i Vintercupen

90 minutters enveiskjøring mot Haugar.

Med seier i fjerde og siste kamp i vintercupens gruppespill kunne vi sikre 2 plassen og videre avansement til kvartfinalerunden. Det må sies at vår motstander Haugar stilte med et veldig ungt lag og det var aldri noen tvil om hvor seieren vil havne. Det ble 90 minutter med mer eller mindre enveiskjøring og Haugar hadde ikke eneste avslutning på mål.

Vi starter kampen med å ligge litt dypt men flytter presset høyere etterhvert akkurat sånn som vi var blitt enige om på forhånd og det tar litt tid før det første målet kommer selv om både Mikael og Simen har gode muligheter de første 5-6 minuttene. Etter et kvarter får vi kveldens første scoring da Simen får ballen på 17-18 meter og har god tid til å plassere den til venstre for Haugarkeeperen. Bare tre minutter senere er det Leif Johan som kommer til en avslutning inne på Haugars femmeter og så står det 2-0. Vi pøser på fremover hele omgangen men er for lite effektive i avslutningene våre så det drøyer før vi får punktert kampen med vårt tredje mål. Vi skaper veldig mye på vår venstreside hvor Richard og Magnus kombinerer fint sammen flere ganger og spesielt angrepet etter 38 minutt er det klasse over. Nevnte spillere kombinerer fint oppover venstresiden og det ender med at Richard slår et flott innlegg som treffer Simen på løp men headingen hans stryker over tverrliggeren.

Vi får til slutt vår 3-0 scoring etter at en corner blir klarert i beina til Helge som står på 8-9 meter og plasserer ballen knallhardt til side for keeper. Vi går til pause med en velfortjent men alt for liten ledelse.

Vi fortsetter andre omgang som vi gjorde hele første, med å kjøre over Haugar og etter 58 minutt blir Leif Johan spilt gjennom og han lobber inn sin andre scoring for kvelden. To minutter senere er det vår nyervervelse fra Staal Jørpeland, Espen Helland, som mottar et flott innlegg fra Helge og fra fem meter gjør han ingen feil men setter ballen i mål og har da notert seg for sin første scoring i Sabbatrøye. Vi fortsetter å produsere sjanser og etter 76 minut så er det en av våre beste i kveld, Magnus Bårdsen, som setter inn sin velfortjente scoring og vi leder 6-0. Fem minutt før slutt får vi en litt billig straffe som innbytter Tom Petter sikkert ekspederer i mål.

Vi vinner 7-0 mot et som sagt veldig ungt Haugarlag som ikke har en eneste avslutning på mål men de kommer til noe få skuddforsøk fra distanse men de går alle utenfor. Vi er bunnsolide akter men selv om vi lager sju mål så må vi bli mer effektive forut. Magnus og Espen var vår beste i kveld men også Richard spilte en god kamp sammen med resten av forsvarsrekka vår.

Nå er vi klar for kvartfinalen som skal spilles 14 Mars, før det drar vi til Lyngdal hvor vi spiller kamp førstkommende Lørdag og så prøver vi å få en kamp til før «kvarten».

Vintercupen 4 runde

Vea – Haugar  7-0 (3-0)

15 min 1-0 Simen Andre Sandslett

18 min 2-0 Leif Johan Johannessen

44 min 3-0 Helge Nordal

58 min 4-0 Leif Johan Johannessen

60 min 5-0 Espen Helland

76 min 6-0 Magnus Bårdsen

85 min Tom Petter Størkeresen

Gult kort: Ett til Haugar