Årsbeste?

Vi tok en velfortjent trepoenger mot et godt Vollag

En kollisjon i Byfjortunellen gjorde at mange kamper mellom lag fra nord og sørfylket i kveld ble avlyst. I vår pulje ble kampene mellom byasslagene Djerv 1919 og Hana og Haugar mot Buøy avlyst da forsinkelser over fjorden ville ført til at de ville kommet sent i gang. Bønder fra Nord-Jæren og havets menn fra Vest-Karmøy er i derimot ikke mørkredde så vi valgte å spille kamp selv om vi ikke kom i gang før klokka hadde passert ni.

Og for en start vi fikk, allerede etter to minutter får Hein Olaf ballen på halvspretten på 16-17 meter og klinker til. Ballen fyker i 120 oppunder tverrliggeren uten at Voll sin meget gode keeper rekker å få opp armene.

Fem minutter senere har Voll en stor mulighet men Stein Tore presterer en trippelredning hvor han to ganger uredd kaster seg inn i beina på Vollspillere og får blokkert skuddforsøk. Kampen bølger begge veier men vi har ballen mest og vi kommer til noen flere muligheter en hva Voll klarte og 6-1 på førsteomgangs cornerstatistikk sier jo også sitt.

Etter 26 minutt vinner Håvard en duell etter en corner og ballen går i mål men kampens ellers gode dommer velger å annullere til store protester fra oss.

Stian, som kom inn for en strekkskadd David etter bare tre minutt, hadde sammen med Håvard og Leif Johan store muligheter til å øke ledelsen vår. Leif Johan er nærmest med at godt skudd som treffer tverrliggeren.

Første omgangs fineste angrep starter med at Stian starter med ballen fra midtstreken og forserer nedover langs sidelinjen og finter bort Volls høyreback før han slår ballen inn til Leif Johan som befinner seg litt innenfor Volls sekstenmeter. Leif Johan legger ballen ut til Gunnar som sender i vei ett godt plassert skudd som dessverre blir blokkert til corner.

Litt senere er Leif Johan på farten igjen men etter å ha fintet seg gjennom Volls midtforsvar så triller han ballen noen centimeter utenfor målet.

Vi spiller en god førsteomgang og de fåtallige fremmøtte får se et Vealag som virkelig trår til i duellene og som holder høy fart på ballen når de angriper. Vår egen Pirlo, Gunnar Svela, trer igjennom den ene krempasningen etter den andre og slår vell ikke en eneste feilpasning de første 45 minuttene. Også Stein Tore står frem og er bunnsikker i alt han foretar seg og det er også flott og se Øystein til tider briljere i sin favorittposisjon som midtstopper. Vi har flere gode muligheter på våre mange cornere og frispark men må gå til pause med en velfortjent men kanskje litt liten 1-0 ledelse.

Vi kommer godt i gang også i andre omgang og den som er nærmest scoring er Hein som skaller ballen like over etter flott innlegg fra Leif Johan. Så litt mot spillets gang så får Voll plutselig utlignet og vi er like langt etter 55 minutters spill. Bare minuttet sener tar kaptein Johannessen ansvar og får lurt av et par Vollspillere før han setter ballen knallhardt i lengste hjørne og vi er i ledelsen igjen.

Etter 62 minutter blir Stian spilt flott gjennom av Oddvar men avslutningen hans treffer tverrliggeren. Få minutter senere så er det en del klabb og babb foran Vollmålet etter en corner og det ender med at ballen blir slått inn foran mål igjen og med fire motstandere rundt seg stiger Helge til værs og skaller inn vårt tredje mål for kvelden. Vi holder presset oppe men i det 76 minutt kommer Voll på en kontring og Stein Tore kommer ut og feller angriperen noen meter utenfor vår sekstenmeter. Dommeren kan ikke gjøre noe annet enn å dra frem det røde korte og vår gode keeper må gå og ta en tidlig dusj. Johan kommer inn og må i ilden bare minutter etterpå hvor han må varte opp med to klasseredninger på gode skuddforsøk fra Vollspissene.

Selv med ti mann så er det fortsatt vi som kjører kampen og vi kommer stadig vekk til små og store muligheter, ikke minst så får vi flere frispark i gunstig posisjon uten at vi klarer å utnytte dem.

3 minutter på overtid så reduser Voll igjen men bare minuttet etterpå blåser dommeren av og vi tar tre velfortjente poeng.

Juryen hadde ingen enkel oppgave med å velge «dagens Sabb» da dette virkelig var en lagseier hvor samtlige la ned et enormt arbeid gjennom mer en 90 minutter. Juryen valgte til slutt en spiller som har hatt en tung sesong hvor han har slitt med skader og sykdom men i de 80 minuttene han var på banen i kveld fikk han vist frem hva som bor i han av teknikk, fart og ikke minst fotballforståelse. Dagens Sabb ble Stian Bjørndal Olsen.

Takk til Voll, Sabbane, dommere, publikum og alle andre involverte som valgte å gjennomføre kampen selv om det ble en lang kveld for oss alle.

Vea - Voll  3-2   (1-0)

2   min  1-0 Hein Olaf Haringstad

55   min  1-1 Georg Strømstad

56   min  2-1 Leif Johan Johannessen

65   min  3-1 Helge Nordal

90+ min  3-2 Georg M Kyllingstad

Målsjanser: 10-5