Vintercupen er godt i gang

Vi leder pulja vår etter tre strake seire

Da var puljespillet i årets Vintercup godt i gang og vi leder vår pulje etter tre spilte kamper. Det begynte veldig bra med seier over Torvestad som har tatt steget opp i fjerde divisjon siden i fjor. Torvestad har et bra lag og en stor stall å ta av men de kom likevel til kort på Sletten, scoringer av Simen i første omgang og David, Magnus (straffe) og Bjarte i andre omgang ga oss til slutt en 4-1 seier. Seier og en brukbar kamp spillemessig må vi si oss fornøyd med så tidlig i sesongen.

Vi hadde et par debutanter i denne kampen, Bjarte Halvorsen (19) gikk til Åkra som femtenåring men valgte å komme tilbake foran denne sesongen og fikk dermed sin første A-kamp for Sabbane denne kvelden. For sikkerhets skyld så toppet han det med å score i sin første kamp.

Eric Ndaysenga (15) fikk også sin deby mot Torvestad, Eric er en kar som de fleste som følger med i hva som skjer på Sletten har store forventninger til. Han har allerede flere sesonger bak seg på FKH team og gjør sine saker bra der, Eric kommer nok til å få mange kamper på A-laget allerede denne sesongen.

I tillegg gjorde Christopher Mynthe Alcock comeback i Sabbatrøye, han spilte for oss i 2010 sesongen før han gikk til Kopervik som er hans moderklubb.

En annen som gjorde comeback i denne kampen var Andre Hermansen Fiskum. «Fisk» spilte for oss fra og med 2007 sesongen til og med 2011 før han dro til Bergen for studier og spill for Varegg i tredje divisjon.

I neste kamp var Avaldsnes motstander på Sletten. Avaldsnes har også i år hentet inn mange nye spillere og har nok ambisjoner om å være med i opprykkskampen litt lenger enn i fjor. Vi havnet under med et mål 20 minutter ut i kampen men Magnus reduserte på straffe et kvarter ut i andre omgang.  Vi gikk opp til 2-1 og 3-1 i det 67 og 73 minutt etter to scoringer av Leif Johan før Avaldsnes reduserte til 3-2 seks minutt før slutt. Dette var en tidvis god kamp av oss men vi mener at vi har mer å gå på.

Også denne kvelden hadde vi en debutant, Jonas Sørensen (18) kom inn og gjorde sine saker bra og vil nok få flere innhopp etterhvert.

Hyggelig med 70-80 tilskuere i finværet på Sletten denne kvelden!

I tredje kamp dro vi til Skudenes for å møte tidligere Veatrener Harry Skulerud og hans disipler. Skudenes er i gang med et generasjonsskifte og stilte med mange unge gutter og et par rutinerte ringrever.

Vi hadde ballen store deler av første omgang men klarte ikke å skape noen målsjanser, kun et par skudd fra distanse som gikk utenfor stengene og noen cornere var det vi oppnådde i de 45 første minuttene av kampen. Når vi i tillegg gir bort ballen sånn at Skudenes får ta ledelsen 1-0 etter 36 minutt begynner nok noen og enhver og tenke på det forsmedelige 2-1 tapet fra i fjor. Men så, 2 minutter på overtid, slår Magnus inn et flott innlegg fra vår høyreside, ballen havner hos David som kommer stormende og fra 2-3 meter får han sparket ballen i mål via en sjanseløs Skudeneskeeper.

Ca et kvarter ut i andre omgang får Skudenes frispark fra 20 meter og ballen går igjennom muren vår og i mål og fjorårsresultatet spøker for oss igjen. Gunnar har kommet inn etter pausen og han sørger for litt mer ro over midtbanen og han får tredd gjennom de riktige pasningene sånn at vi begynner å komme farlig nær en scoring igjen. Det skal likevel gå 35 minutt av andre omgang og utallige offsideavvinkninger før vi endelig får uttelling og da i form av et sjølmål. Leif Johan kommer stormende oppover vår høyreside og slår et perfekt innlegg inn foran mål hvor Oddvar presser en Skudenesspiller til å sette ballen i eget nett. Noen minutter før dette har vi hatt en heading hvor ballen treffer undersiden av tverrliggeren og spretter ned på målstreken før Skudenes får klarert .

To minutter senere har vi corner og Leif Johan knuser all motstand i lufta og skaller inn 3-2 og det kan se ut som om det er litt rettferdighet i fotball likevel.

I kampens siste minutt kommer dagens flotteste scoring, Magnus slår en utrolig 60 meters pasning til Pascal som tar ned ballen og på andre touchet slår han den inn i feltet mot Leif Johan. En Skudenesforsvarer kommer foran Leif Johan men får bare klarert ballen rett til værs og i den påfølgende duellen så vinner vår mann ballen før han plasserer den til side for keeper og det står 4-2.

På overtid setter vi ballen i nota igjen men det vinkes for en heller tvilsom offside.

Som sagt så har vi hatt noen ungdommer som har debutert og som har gjort sine saker bra i disse kampene. I tillegg så har vi Alexa (18) og Alain (16) som debuterte i fjor og som kommer til å få spille mye også i år. Kjell Elias Kristoffersen og Pascal Safari er også med igjen etter å ha blitt brukt som overårige på Jr-laget i fjor.

De tre «nykommerne» ser ut til å fungere bra og er med på å forsterke laget vårt noe vi selvsagt trengte etter at hele 9 mann har gitt seg av de som var med da sesongen startet i fjor.

Gamlegutta henger godt med, Leif Johan har kanskje aldri hatt en så god vintersesong som han har hatt til nå i år og Gunnar, Finn Tore, Frank, David og Håvard er alle friske og raske og klar for en ny sesong på Sletten.

Neste kamp i Vintercupen går mot Ferkingstad fredag 27/2 kl 18:00 på Ferkingstad, anbefaler alle som har mulighet å ta turen til Molin.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift