Hinna stakk av me poengene

For første gange siden 5 september i fjor så tapte vi en seriekamp.

Før kveldens kamp var de 253 dager og siden vi sist tapte en seriekamp, vi har spilt 19 kamper på rad uten å tape i ordinær spilletid (vi tapte etter ekstraomganger mot Bremnes i vintercupen). Men i kveld var det slutt da et godt og heldig Hinnalag slo oss 2-1 og dro hjem til Jåttåvågen med tre poeng.

Og Hinna begynte best og hadde to store muligheter før det er spilt tre minutt, først får de en mulighet etter en tabbe i forsvaret vårt men avslutningen i form av et skudd går over vår tverrligger. Ikke lenge etterpå får Hinna frispark fra ca 25 meter og litt ut på vår venstreside. Skuddet er hard og treffer innsiden på stolpen lengst borte før ballen fyker langs mållinjen og over dødlinjen og vi er heldige som ikke har havnet under. Hinna kommer på et par halvsjanser til før vi endelig ser ut til å våkne og begynner å finne hverandre med pasningene. Etter 10 minutter spiller simen ballen inn foran mål men Magnus er litt for sen til å komme på en avslutning. Minuttet senere er det Bjarte og Magnus som kombinerer fint sammen på vår høyreside og det ender med at Magnus kommer til avslutning men keeper slår ballen over mål.

Når kvarteret er passert så får vi en ny stor mulighet da Hein trer flott gjennom til Leif Johan som smeller ballen i stolpen og nå er det Hinna som er heldige og ikke har havnet under med et mål eller to.

Vi er ikke patente bakover i kveld og etter 24 minutter resulterer dårlig forsvarsspill i at en Hinnaspiller blir felt innenfor sekstenmeteren og dommeren blåser korrekt for straffe. Straffen settes i mål og Hinna har tatt ledelsen. Etter dette er det ikke så mye om skjer foran målene, det blir helst mye dueller på midtbanen og det er ofte Hinna som vinner duellen og det er også de som er nærmest scoring før pause men Stein Tore plukker det som kommer med sikre hender og holder oss nok inne i kampen frem mot pausen.

Hinna åpner best også i andre omgang og er nær scoring etter en corner et par minutter ut i omgangen. Det går nesten et kvarter før vi får vår første mulighet, også den etter corner, men ballen stryker over tverrliggeren. Kampen består for det meste av dueller og midtbanekrig og dommeren har ingen enkel oppgave utpå der og kommer i fokus i flere situasjoner.

Vi har etterhvert jobbet oss inn i kampen og det ligger en utligning i luften men isteden så får vi en i trynet. Etter 77 minutter er den ellers meget gode keeperen vår på en aldri så liten bærtur da han skal ut og hente en ball som er på vei ut av vår sekstenmeter men ballen har for stor fart og han når den ikke før den er utenfor. En Hinnaspiller kommer først på ballen og skjærer innover før han setter den i det tomme målet.

Vi bruker bare tre minutter på å redusere, Hein blir vakkert spilt gjennom Gunnar og han måker ballen inn i lengste hjørnet og vi har fått en meget fortjent redusering. Vi fortsetter å kjøre kampen og det angrepet vi presterer etter 83 minutter fortjent mer enn bare applaus fra publikum. Richard slår en nydelig 50 meterspasning langs vår venstrekant hvor Leif Johan går på et perfekt timet løp og får slått et nesten like perfekt innlegg inn foran mål. Hein kommer stormende og hiver seg fram og stupskaller ballen like utenfor Hinnas venstre stolpe.

I det vi går inn i overtiden så får vi corner, det går lang tid før Hinna får klarert og vi de redder på streken en gang og blokkerer flere skuddforsøk fra kloss hold før de endelig får ballen unna.

Det var ingen velspilt kamp de fremmøtte fikk se men kampen var nok underholdende likevel med mange tøffe dueller, omdiskuterte dommeravgjørelser og innimellom også en del målsjanser. Vi skulle gjerne hatt med oss et poeng eller tre men av men i dag vippet det ikke vår vei.

Stein Tore hadde en meget god kamp i kveld, med unntak av det andre målet så var han solid og holdt oss inne i kampen da røynet på som verst. «Dagens Sabb» ble likevel Leif Johan som jobbet utrettelig og gikk på løp etter løp og hadde mange tøffe dueller med røffe Hinnaspillere.

Da får vi håpe at det går 253 dager før vi får vårt neste serietap, da må vi heve oss et par hakk for årets pulje er nok tøffere og jevnere enn i fjorårets.

Neste uke har vi spillefri før vi møter Randaberg 2 borte tirsdagen uken etter og Djerv 1919 hjemme fredag samme uke.

Takk til de over 80 fremmøtte i finværet, håper dere tar turen neste gang også.

Sabbagoal blr vunnet av Oleiv Abrahamsen. Han får en flott fruktkurv fra Solstein.

Vea – Hinna  1-2  (0-1)

Målsjanser: 5-7

Gule kort: Bjarte Halvorsen og David Rasmussen, Vea. Søndre Søberg Risa og Lasse Nordhus, Hinna