Et friskt toppoppgjør på Sletten

Publikum fikk se en underholdende og ikke minst spennede kamp mellom to gode lag på Sletten i kveld.

Det var to tente og angrepsvillige lag som begge kun var ute etter seier de 85 fremmøtte fikk se på Sletten i kveld. Vi går rett i angrep etter avspark men det ender i at ballen går over dødlinjen og Djerv kan bygge opp sitt første angrep. Etter at vi først vinner ballen på midtbane for ganske raskt å overlate den til Djerv igjen så blir Are Søderlund spilt gjennom og alene med ballen fra 7-8 meter plassere han den i lengste hjørne for Fiskum og Djerv har fått en pangstart. Dessverre for oss så skulle målet vært annullert da det var klar offside på målscorer Søderlund men det fikk ikke en dårlig plassert assistentdommer med seg.

Vår neste store mulighet kommer etter fjorten minutter da Håvard blir spilt flott gjennom på vår venstreside og stormer inn i sekstenmeteren, Djervkeeperen kommer ut og får kastet seg ned og blokkert avslutningen. Like etter dette er Djerv 1919 og Are Søderlund frempå igjen, det blir slått et innlegg fra Djervs venstre side som Søderlund tar flott ned og plutselig så er han igjen er han alene på 6-7 meter og han sender i vei et nytt skudd men Fiskum er våken og stopper skuddet med en feberredning.

Etter 21 minutters spill får vi vår fortjente utligning, og det blir en scoring av det flotte slaget. Richard får god tid ute på sin venstrekant og slår et flott innlegg inn i sekstenmeteren hvor Leif Johan stiger til værs og knuser sin oppasser i luftduellen og skaller ballen utagbart i lengste hjørne for Djervkeeperen.

Tre minutter senere får Gunnar ballen etter en dårlig Djervklarering, han står på ca 25 meter og får god tid til å lade skuddfoten før han dundrer til ballen på halvspretten og ballen fyker inn under tverrliggeren og vi har tatt ledelsen.

Are Søderlund var et konstant uromoment for forsvaret vårt i førsteomgang og etter 32 minutter er han frempå igjen men også denne gang Varte Fiskum opp med en praktredning på Søderlunds avslutning fra kloss hold. Minuttet senere får likevel Djerv sin utligning da en umarkert Steffen Dagsland får stå på 5 meter og skalle inn et lavt innlegg fra Djervs venstrekant.

Nå skjer det veldig mye og kampen bølger begge veier mellom to angrepsvillige lag. Vi går rett i angrep fra avspark og igjen så er det Richards silkefot som slår et flott innlegg men denne gang skaller Leif Johan ballen like utenfor målet. Tre minutter før pause er Richard der igjen og denne gangen treffer innlegget broder Frank som knuser alle i luften og skaller inn en fortjent 3-2 ledelse til oss. Vi går til pause med en god følelse etter en meget god prestasjon i første omgang.

Andre omgang bød ikke på like mange målsjanser, scoringer og flotte angrep men inneholdt en mengde tøffe dueller og den er selvsagt heller ikke helt fri for flott spill og store målsjanser.

Vi får vår første mulighet etter 56 minutter da Magnus blir spilt fint gjennom på vår venstreside, han tar ballen med seg litt inn i sekstenmeteren før han sender i vei et godt skudd som en våken Djervkeeper får slått til corner. Corneren ender med klabb og babb foran mål hvor vi flere ganger forsøker å få den over mållinjen men Djerv får blokkert gang på gang og så får de endelig klarert den bort.

Litt etter at halvtimen er passert får vi frispark på ca 20 meter, Richard lader go’foten og smeller ballen opp i tverrliggeren. Første halvdel av andre omgang bærer preg av mange frispark og litt amper spenning men duellene er stort sett fair og det blir bare delt ut tre gule kort i kampen. Fra 70 minutter og utover så begynner vi å bli slitne og Djerv tar mer og mer over kampen uten at de kommer til så mange avslutninger på mål. De fleste forsøkene deres blir stoppet av vår glimrende forsvarsfirer eller det med at ballen triller over dødlinjen.

Åtte minutter før fulltid så får byassane sin utligning etter en corner som vi ikke får klarert, situasjonen minner mye om den i andre enden men denne gang ender med at Erik Støle Hansen får pirket ballen i mål.

Det var en virkelig god og spennende kamp de fremmøtte fikk se og 3-3 var nok et greit resultat kampen sett under ett. For oss var det et langt steg i riktig retning selv om de manglet litt på effektiviteten også i kveld men vi spiller oss frem til tre flotte mål og føler vel at vi slipper inn to drittmål og et som skulle vært annullert.

En situasjon må vi dra frem fra denne kampen og det var når Are Søderlund uforskyldttreffer Frank med albuen i en duell og Frank blir liggende. Søderlund oppfatter hva som har skjedd og istedenfor å prøve en avslutning på mål så spiller han ballen over sidelinjen. Sånne gentlemansfakter er dessverre sjelden men desto finere er det å se spillere gjøre slikt, stort.

Frank spilte ingen stor førsteomgang men hadde vel en av sine beste omganger noensinne etter pausen og ble utropt til Dagens Sabb i sterk konkurranse med blant andre Leif Johan, Richard og flere andre. Dagens Sabb får et gavekort på kr 500 fra vår hovedsponsor Skudenes og Åkra Sparebank.

«Sabbagoal» ble i dag vunnet av Ånen Torvestad, premien er en fruktkurv fra Solstein.

Neste hjemmekamp er mot Torvastad allerede neste søndag (6/7 klokken 15:00). Dette skulle ha vært «Slettens Dag» men av diverse årsaker så er dette arrangementet flyttet til 23/8 da vi møter Harry Skulerud og Skudenes til kamp.

Vea – Djerv 1919 3-3  (3-2)

Målsjanser: 7-8

Cornere: 5-6

Gule kort: Leif Johan Johannessen og David Rasmussen, Vea og Ånen Oddenes, Djerv 1919