Ny trepoenger sikret etter tøff kamp på Randaberg

Seieren satt langt inne men til slutt så rodde vi det i land.

Vi fikk en noe tøffere oppgave med å ta tre poeng med hjem fra sørfylket en hva de to lagenes tabellposisjon skulle tilsi. Vi startet kampen greit og selv om vi slet med pasningsspillet på det uvante underlaget (første kampen på naturgress siden 29 august i fjor) så foregikk det meste av spillet på Randaberg sin banehalvdel. Vi får vår første gode mulighet etter bare tre minutter da Magnus slår det første av sine mange gode innlegg i førsteomgang fra vår høyrekant, innlegget treffer Leif Johan i god posisjon men headingen blir for løs og keeper redder enkelt. Etter ti minutter får vi corner fra vår høyreside, Richard slår en dårlig corner som blir klarert på første stolpe og ballen havner ute hos Richard igjen og nå slår han et godt innlegg på andre stolpe der Oddvar er høyest i duell med to Randabergspillere men skallingen hans stryker utenfor. Noen minutter senere er det igjen Magnus som kommer til innlegg men Håvards skalling går utenfor.

Først etter at vi har passert kvarteret og vel så det får Randaberg sin første mulighet. De får et frispark 30 meter fra mål og litt ute på vår høyreside, skuddet er ikke særlig hardt men det er ingen som går på ballen og utrolig nok så passerer den alle mann og stryker utenfor lengste stolpe.

Nå begynner det å gå opp for det unge Randabegmannskapet at de kanskje har en mulighet til å øke vårens poengfangst og de tar mer og mer over kampen og er farlig frempå på en del frispark i god posisjon og ikke minst på gode cornere.

Fem minutter før pause så får Håvard Næss ballen ganske så alene ute på vår venstreside på spissen av sekstenmeteren, han tar ballen med seg noen meter før han plasserer den i lengste hjørne uten at Fiskum har mulighet til å stoppe den og Randaberg kan gå til pause med en ettmålsledelse.

Vi begynte omgangen bra og brukte kantene våre og spesielt på vår høyreside kom Bjarte og Magnus flere ganger til gode innlegg. Vi burde punktert kampen tidlig da det nærmest var spill på en banehalvdel de første 25 minuttene men det ville seg ikke helt foran mål i kveld.

Ståle Hetland måtte i dag steppe inn for en syk Alf trygve og litt ut i andre omgang gjør han noen grep ved å sette inn Gunnar på midtbanen samtidig som Leif Johan blir skjøvet ut på venstrekant. Trekket blir svært vellykket, Leif Johan kjører over en etter hvert totalt oppgitt og pissesur Randabergback og kommer til det ene innlegget etter det andre. Dessverre så er vi ikke særlig effektive i kveld og det må en straffe til før vi endelig får hull på byllen. Like før vi passerer halvtimen så ser dommeren noe han mener kvalifiserer til straffespark, vi takker og bukker og Magnus setter ballen i mål via keeper. Like før dette hadde Randaberg sin ene av to muligheter i andre omgang. En stygg feil i vårt forsvar gjør at en Randaberspiller er på vei alene gjennom men vi blir berget av Richards lange bein da han får kaste seg foran motstanderen og taklet ballen over dødlinjen. Etter dette jevner det seg litt ut igjen men vi er solide bakover og slipper ikke motstanderen til sjanser og da det nærmer seg 70 minutter får vi en ny stor mulighet da Leif Johan mottar et innlegg fra Magnus og klemmer til fra 20 meter. Keeper gjør en god redning men må gi retur men vi er dessverre ikke på hugget og keeperen får tak i ballen igjen. Noen minutter senere tester Leif Johan skuddfoten igjen, denne gang får keeper slått til corner.

Vi er mye bedre i andre omgang og det har helt klart hjulpet at Gunnar er kommet inn, han skaper mer ro i spillet vårt og trer gjennom den ene presise pasningen etter den andre.

Randaberg får sin andre mulighet i andre omgang etter en corner hvor vi ikke får klarert men Fiskum ordner til slutt opp med en god redning etter skudd fra kloss hold.

De siste ti minuttene er det enveiskjøring og Leif Johan passerer en mer og mer svimmel høyreback gang på gang. To minutt før pause så får vi endelig uttelling da Simen nesten spaserer inn et innlegg fra David og på overtid får vi 3-1 da David skaller!! Inn et flott innlegg fra Leif Johan. Vi vinner velfortjent og seieren burde vert større men igjen så gjør vi det fryktelig spennende for oss selv og de tre fremmøtte Veabuane smiley

Med sin strålende andre omgang så var Leif Johan vår bestemann i kveld, satser på at en gulkledd høyreback blir like svimmel som den svartkledde ble i kveld når vi møter Djerv 1919 førstkommende fredag på Sletten.

Dette blir en utrolig viktig kamp for begge lag, vi ligger som nummer en og to med bare et poengs forsprang til byassane. Møt opp og støtt Sabbane i kampen om tabelltoppen!!.

Randaberg 2 - Vea 1-3  (1-0)

Målsjanser: 4-10