Seks strake seiere i høstavslutnigen gav oss tredjeplassen

Sabbane har vert ustoppelige etter at høsten satte inn

Seks serierunder før slutt så lå vi på en fjerdeplass, 17 poeng bak Avaldsnes på tredje. Den tredjeplassen gir garanter NM-kvalikplassen noe vi savnet dette året og har lyst på til neste år og i kveld tok vi vår sjette strake seier og gikk da forbi de stripekledde etter at de gikk på sitt sjette strake nederlag i kveld.

Det begynte ikke så bra for oss da allerede nedrykkede Nord-gutter så ut som om det hadde planer om å gå ned med flagget til topps. De gikk ut i hundre og var aggressive i duellene og ga oss ikke et sekunds fred og greide derved å hindre oss i å etablere noe spill. Selv om ingen av lagene har skapt noe det første kvarteret så er det ikke ufortjent at Nord tar ledelsen etter 17 min. De får et frispark på ca 20 meter og vi har dessverre mer fokus på det vi mener er en feil dommeravgjørelse og et veikt forsøk på å stille opp en mur enn ballen og en våken Nordspiller benytter anledningen til å sette ballen over Johan og i mål.

Etter dette våkner vi litt og både Håvard og Oddvar er frempå men den største muligheten får vi etter 25 min da Håvard vinner ballen inne på femmeteren og spiller den ut til Oddvar som klinker til fra 7-8 meter men Nordkeeperen gjør en god redning og vi får corner. Fem minutter senere så har vi et nytt fint angrep hvor Frank vinner ballen inne i feltet og slår den ut til Oddvar som med et godt innlegg treffer Helge som knuser det som er av Nordspillere rundt seg og stanger inn utlikningen vår.

Nå produserer vi mange sjanser og de fleste av dem avsluttes med innlegg fra Richard eller Leif Johan som treffer Oddvar uten at det resulterer i scoring.

Like før pause så blir Håvard felt innenfor seksten meteren og dommer blåser for straffespark, Kaptein Nordal gjør seg klar og setter ballen knallhardt i mål og vi kan gå til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

Sju minutt ut i andre omgang hører Simen på assistenttrener Størkersens beskjed om å «skyta sjøl» og han fyre av fra 20 meter og ballen suser i mål. Når vi gikk opp til 3-1 så trodde nok de fleste at Nord ville rakne men anført av veteran og løpsmaskin Ferdinand Krohn Haaland ga ikke Nords unggutter opp men ga oss fortsatt kamp nesten til sluttsignalet gikk. Simen hadde en ny stor mulighet et par minutter senere da Richard slår en 40 meters pasning og Simen kommer nesten alene gjennom men avslutningen går noen centimeter over tverrliggeren. Begge lag produserer nå målsjanser men noen scoring får vi ikke se før det gjenstår ti minutt. Vi får en ny straffe og Helge gjør seg klar igjen, straffen er god men redningen er bedre og ballen går ut over dødlinjen og vi får corner. Richard gjør klar silkefoten og slår en perfekt corner som går over alle før den sniker seg i mål på bakre stolpe og det står 4-1. Minuttet er det igjen Simen som er frempå med skuddfoten og sender avgårde ett hard skudd som keeper må gi retur på, Simen er selv først på returen og måker ballen i mål. Mange flotte mål å glede seg over i kveld men det kjekkeste var når Jr-spilleren Alexa Repanovic, som i kveld fikk sitt fjerde innhopp på A-laget, fikk stå på straffemerket og stange inn vårt sjette mål på et flott innlegg fra Leif Johan.

God innsatts av samtlige også i kveld men vi må nok kåre avtroppende trener Ståle Hetland til «Dagens Sabb». Han satte seg selv innpå de to siste minuttene og alt han foretok seg på banen utstrålte «pure class».

Nord - Vea  1-6 (1-2)

17 min 1-0

27 min 1-1 Helge Nordal

45 min 1-2 Helge Nordal (Straffe)

52 min 1-3 Simen Andre Sanslett

80 min 1-4 Richard Vea

83 min 1-5 Simen Andre Sanslett

87 min 1-6 Alexa Repanovic

Målsjenser: 4-12

Gult kort: Helge Nordal, Vea. Bård Flage og Ferdinand Krohn Haaland, Nord