Seier på en dårlig kveld

Litt heldig seier mot et aggressivt og hardtarbeidende Torvestadlag

Torvestad var motstander i kveldens treningskamp og de ga oss god motstand gjennom 90 minutter. Vi tar riktignok en oppskriftsmessig ledelse etter 12 minutter da vi får en corner som Gunnar slår inn fra vår venstre side og Hein Olav får ta to tre stegs tilløp før han stiger til værs og stanger inn 1-0. Etter dette kommer Torvestad stadig mer med i kampen og de skaper en del muligheter etter at vi stadig vekk mister ballen mens vi prøver å spille oss fremover på banen. Den største muligheten får de etter 27 min men Simen gjør en strålende defensiv jobb og klarer å redde på streken. Noen minutter senere er de frempå igjen men Stein Tore gjør en god redning og vi er heldige som kan gå til pause med ledelse selv om vi også har en stor sjanse rett før pause etter nok en corner. Vi kan på langt nær være fornøyd med førsteomgangen, vi mister ballen alt for ofte og klarer ikke å etablere noe spill overhodet og kommer da selvsagt heller ikke til noe særlig med sjanser i tillegg til at vi slipper Torvestad til muligheter alt for ofte.

Vi hever oss litt i andre omgang og etter 57 minutt får vi straffespark som Espen ekspederer sikkert i mål fra ellevemeteren og det står 2-0. Det skjer ikke så mye utover i kampen men vi kommer til en del innlegg og noen avslutninger men disse tar en god Torvestadkeeper seg enkelt av. 10 minutt før slutt er Espen uheldig med både retning, kraft og timing på et tilbakespil og ballen triller i mål bak en utspilt Veakeeper. Kampen ebber ut og vi vinner 2-1 på en dårlig dag men Torvestad skal ha kredit for å gjøre sitt til for at vi ikke er bedre, de er aggressive og jobber hardt og de har en keeper som nok holder godt 4 divisjonsnivå. Torvestad har gjort det brukbart i vinterens treningskamper, har bra med folk å ta av og er nok en rimelig stor opprykksfavoritt i den lokale 5 divisjonspulja.

Vår neste kamp blir nå på Fredag mot Vard 2 på Gymnasbane 6 hvor vi møtes til kvartfinale i vintercupen. Avspark 1900.

Vea – Torvestad  2-1 (1-0)

12 min 1-0 Hein Olav Haringstad

57 min 2-0 Espen Helland (straffe)

80 min 2-1 Sjølmål