Sol, sommer og Slettens Dag

Ineffektive Sabbar tapte mot topplaget på Slettens Dag

Vi tok i mot topplaget Avaldsnes til kamp i solskinnet på Slettens Dag,gudstjeneste, grilling underholdning med Palmface og G9 kamp mellom Vea og AIL ga en fin oppkjøring til kampen. Ca 250 tilskuere samlet seg på tribunen og i solskråningen på austsiå når kampen begynte.

De fikk se et Vea lag som gikk rett i angrep og Håvard får en enorm sjanse etter å ha blitt spilt flott gjennom av Espen. Med en mann i ryggen og Avaldsneskeeperen på full fart ut gjør han det riktige og prøver en lobb men den går dessverre like over mål

Litt senere er det Magnus som får sjansen, etter å ha fått en fin pasning fra Helge får han avsluttet fra 5-6 meter men en god og heldig Edis Hopovac i Avaldsnesmålet får avverget til corner. Nå burde det stått 2-0 til oss men det er det samme i dag som det har vært siden i Februar, vi klarer ikke å omsette sjansene til scoringer. Så skjer det som ofte skjer, motstanderen scorer på sin første mulighet og vi gjør det fryktelig enkelt for dem i og med at målet kommer på en helt unødvendig straffe. Etter et bra første kvarter får vi nå femten minutter til å være flaue over, først straffen så blir Thomas Huong Le spilt alene gjennom et passivt Veaforsvar og setter inn 2-0. Målet i seg selv var holdt VM-kvalitet da han får klokkerent treff på halvspretten fra 25 meter og ballen suser utagbart i mål til venstre for Stein Tore. I det 28 minutt lager AIL sitt tredje mål, denne gang er det Mikal Hindal som utnytter passivt forsvarsspill av oss.

Etter dette ser vi ut til å våkne litt igjen og det siste kvarteret har vi fire store sjanser, to av disse reddes på streken så vi har all grunn til å være misfornøyd med å ligge under med 3-0 til pause.

Også i andre omgang er det vi som skaper målsjansene selv om AIL nok har ballen mest. Den største muligheten får vi etter 55 minutt da en for dagen ikke helt pertentlig Avaldsneskeeper roter det til for seg men det ender med bare en corner til oss. Vi får mange cornere i dagens kamp og det er positivt at vi er først på ballen på mange av dem og et par blir reddet på streken.

Etter 60 minutt slås det et fint innlegg fra vår høyrekant og Hein Olaf kommer på løp og får skallet ballen hardt mot mål men dessverre rett på keeper. Litt senere har får vi nok en corner, Frank går høyest på denne men headingen stryker over tverrliggeren. To minutt før slutt er det Finn Tore som får hodet på ballen etter corner men Avaldsneset redder på streken for fjerde gang i løpet av kampen.

Avaldsnes tok nok en fortjent seier, de har et robust og godt lag med gode spillere i alle lagdeler og ikke minst så er de effektive foran motstanderens mål. For vår del så er vi alt for dårlige foran begge mål, med unntak av Haugarkampen så vi har produsert nok sjanser i hver eneste kamp til at vi burde ha vunnet men vi klarer ikke å sette ballen i nota og når vi samtidig slipper inn billige mål i nesten hver kamp så gjør vi det fryktelig surt for oss selv. Nå har vi bare Nord igjen før ferien, vi satser på en opptur her og så får vi komme sterkere tilbake i høst. Vi har et lag med gode spillere og stort potensiale som vi før eller senere kommer til å få ut og da er det ingen lag i denne pulja som er bedre en oss!!

Dagens Sabb ble Espen Helland som jobbet utrettelig gjennom hele kampen, vinner baller og slår pasninger sånn som pasninger skal slås.

Vea – Avaldsnes  0-3   (0-3)

14 min 0-1 Einar Utvik Jr (straffe)

18 min 0-2 Thomas Huong Le

28 min 0-3 Mikal Hindal

Målsjanser: 10-5