Tur til Lyngdal, kamp mot Åkra og kvartfinale

Vi skal sannsynligvis møte tre tredjedivisjonslag etter hverandre, vi greide uavgjort mot det første

I år som i fjor drog vi til Lyngdal siste helgen i Februar for å ha det litt sosialt sammen og møte det lokale tredjedivisjonslaget til kamp. Fredagen ble brukt til kort og brettspill på hytta som vi får låne av Storesund Rør. Lørdagen var det kamp mot Lyngdal før vi dro på hotellet for å ha pizzabufe og se skiskytterstafett og Premier Leauge.

Dessverre måtte 6-7 spillere være igjen hjemme på grunn av jobb og skader men vi var likevel 15 spiller og et støtteapparat på tre som dro nedover og innlosjerte oss på nevnte hytte og i Mikaels bobil.

I for tapte vi 6-3 og ble rundspilt i store deler av kampen, vi hadde forhåpninger om å gjøre en bedre figur i år. Lyngdal er et midt på treet lag i den lokale tredjedivisjonspuljen, men de liker å spille fotball og har mange gode individualister og er i det hele tatt en motstander det er kjekt å spile mot. Vi åpnet veldig bra med høyt tempo og litt høyere press enn vanlig. Allerede etter 4 minutter spiller Tom Petter igjennom til Magnus som avslutter flott fra 12-13 meter og vi leder 1-0.  Vi fortsetter å pøse på det neste kvarteret og vi er nærmere 3-0 enn Lyngdal er 1-1 og spesielt Mikael får mange sjanser i denne perioden, de fleste av dem etter fine angrep og innlegg fra sidene.

Etter hvert daler tempoet noe og Lyngdal kommer mer med i kampen uten at de skaper de store sjansene, det blir helst forsøk på gjennomspill men disse er Johan våkent ute og klarerer. Første omgang ebber ut med en 1-0 ledelse til noe vi må si oss fornøyd med sel om vi hadde sjanser nok til at vi kunne ledet med et par mål til.

Andre omgang åpner friskt og begge lag har to store muligheter hver før det er gått ti minutt, det er Mikael og Leif Johan som har våre sjanser. Leif Johans setter ballen der hvor tverrliggeren møter stanga og det står fortsatt 1-0 til oss. Mikael blir litt sener spilt flott igjennom av Magnus men avslutningen hans går i nettveggen. Lyngdal er nok bedre enn oss i andre omgang og de har flere avslutninger på mål men Stein Tore, som har kommet inn for Johan, varter opp med 2-3 klasseredninger. Men målet måtte komme og når det gjenstår et kvarter får Lyngdal sin utligning. Selv om vi har menge slitne spillere ute på den tunge matta så gir vi ikke opp og vi er frempå flere ganger med muligheter for å gå i ledelsen igjen men det ender 1-1 til slutt. At karane henge litt med hodet etter å spilt uavgjort mot et godt tredjedivisjonslag er jo bare positivt og vi fikk en fin oppreisning både resultatmessig og ikke minst spillemessig etter fjorårets fadese. Hele laget gjorde en kjempeinnsats på den tunge banen, offensivt skapte vi igjen mange sjanser men vi er ikke effektive nok. Bakover styrer Finn Tore med jernhånd og vi er bunnsolide selv om Lyngdal kommer til en del sjanser utover i andre omgang. Det var en meget god og underholdene kamp med høyt tempo og målsjanser til begge lag vi på sidelinjen fikk se i Lyngdal Idrettspark.

Neste kamp på programmet nå er treningskamp mot Åkra, mandag 10 Mars klokken 1930 på Sletten. Deretter skal vi mest sannsynlig møte nok et tredjedivisjonslag, denne gang Vard 2 i Vintercupens kvartfinale. Vard 2 vant vår fjerdedivisonspulje i fjor og har et tap og en uavgjortkamp og revansjere overfor oss, kampen går i Haugesund 14 mars.

Lyngdal – Vea 1-1 (0-1)

4 min 0-1 Magnus Bårdsen