Ubeseiret i vintercupen og seier mot Karmøys antatt beste lag!

Og vi har også vært en tur i Hordaland og målt krefter mot et godt fjerdedivisjonslag.

Da var gruppespillet i vintercupen unnagjort og vi gikk ubeseiret gjennom. Siste kampen var mot Ferkingstad (27/2) som startet med å sette sin «divisjonsforskjellstraffe» i mål. Kampen starta altså med 1-0 ledelse til Ferkingstad og det resultatet sto seg gjennom hele første omgang selv om vi skapet noen halvsjanser og kom til en del skuddforsøk fra distanse men enten gikk ballen utenfor eller så hadde Ferkingstadkeeperen full kontroll. Nærmest scoring var Oddvar som sendte i vei et kanonskudd som traff undersiden av tverrliggeren og ned på målstreken før Ferkingstad fikk klarert.

Kunstgressbanen på Molin er veldig liten (smal) og det er ikke lett å trenge gjennom en dobbel forsvarsmur på denne banen og vi måtte et stykke ut i andre omgang før det løsna for oss.

Ca et kvarter ut i andre omgang parkerte Magnus Ferkingstads venstreback og forserte inn i 16 meteren og dundra ballen opp i nettaket og endelig fikk vi uttelling for det spillemessige overtaket vårt. Sju minutt senere er Magnus på farten igjen, denne gang legger han inn foran mål hvor en annen junior, Alexa, får ballen omtrent på straffemerket og plasserer den i til side for keeper og i mål.

Ti minutter før slutt stusser Alexa et innlegg fra Magnus videre til Gunnar som fra 3-4 meter enkelt setter inn vårt tredje og siste mål og vi vinner fortjent 3-1 og vinner puljen vår.

0

Vi benyttet pausen i Vintercupen til å måle krefter og ferdigheter mot Karmøys antatt beste lag, Kopervik (5/3).

Kampen gikk på Åsebøen Kunstgress i fint fotballvær men dessverre med få tilskuere.  Det var jevnt i starten men KIL tok ledelsen etter et kvarter på noe som luktet offside lang vei. Like før KIL’s scoring hadde vi en avslutning i tverrliggeren etter en corner. Leif Johan har en stor mulighet etter 21 minutt men ballen går litt utenfor KIL-målet.

Etter scoringen og frem til halvtime er spilt er det KIL som har tatt over kampen og vi får kjørt oss bakover men forsvaret vårt gjør en strålende jobb selv om KIL vinner mange cornere uten at de får noen uttelling i form av scoringer. Vi kommer bedre med igjen på slutten og etter 35 minutt får vi straffe etter at Leif Johan blir overfalt innenfor sekstenmeteren. Magnus er vanligvis sikker fra straffemerket men i kveld setter han en altfor løs straffe som keeper enkelt redder.  Noen minutter senere får vi en ny dødball, denne gang fra ca 25 meter litt til venstre for KIL-målet. Ballen slås inn foran mål og Frank setter inn en fortjent utligning og vi går til pause med 1-1.

KIL åpner best i andre omgang og vinner igjen en del cornere som heller ikke nå gir uttelling. Vi forsvarer oss godt og jobber oss inn i kampen igjen og allerede fem minutt ut i omgangen gir Leif Johan oss ledelsen etter et innlegg fra Pascal. KIL utligner til 2-2 på en av sine mange cornere etter 64 minutt men nå er det vi som kjører kampen og vi har troen på at vi kan slå KIL i kveld.

Det siste kvarteret hiver vi innpå Markus Barane Thorsen (debutant), Alexa, Alain og David, ut går Oddvar, Leif Johan, Hein og Pascal. Vi fortsetter likevel å kjøre kampen og når det gjenstår tre minutt så forserer David oppover vår høyreside før han slår ballen inn foran mål hvor Markus kommer i full fart på andre stolpe og måker ballen i mål fra 3-4 meter. En flott deby av Bømlingen som kom fra Djerv 1919 i Desember, men som dessverre har vert syk helt til for et par uker siden.

En godt gjennomført kamp av samtlige spillere mot et godt KIL lag.

(7/3) De siste to årene har vi hatt en sosial helg i Lyngdal hvor vi har bodd på Storesund Rør sin hytte og spilt mot det lokale 3 divisjonslaget der. Dette året valgte vi å reise til Bømlo hvor Frank og Oddvar ordnet lån av hytter Westcon Power & Automation og Wescon Løfteteknikk. Vi måtte litt lengre nordover for å finne en motstander som kunne stille på forholdsvis kort varsel men vi fant god motstand i Solid som «cruiset» gjennom sin femte divisjonspulje i fjor med stort sett store seiere.

solid har et flott anlegg på Nysæter men en glimrende kunstgressbane og med lett regn i luften og blikkstille så lå det til rette for en god kamp.

Vi kom under 1-0 på et skudd fra 12-13 meter allerede etter 10 minutter men Finn Tore utligner 5 minutter senere på en fantastisk heading fra 12-13 meter og fire minutter senere gir Leif Johan oss ledelsen 2-1. Det er to gode lag som ønsker å spille fotball som er på banen her og selv om ingen av lagene skaper de store sjansene så er det mye god fotball å se for de ca 50 fremmøtte. Solid har den største muligheten men skuddforsøket går i stanga og vi går til pause med en 2-1 ledelse til Sabbane.

Solid starter andre omgang best og får uttelling allerede etter sju minutt når de sette inn en fortjent utligning. Etter denne scoringen så tar vi over igjen og i det 56 minutt setter Leif Johan inn vårt tredje mål etter litt klabb og babb foran Solids mål. Siste halvtimen var det mer eller mindre enveiskjøring og selv om vi bytter 5 mann i denne perioden så holder vi oss til spilleplanen og alle gjør igjen en god kamp.

David legger på til 4-2 etter et litt heldig skudd fra 12 meter og kvarteret før slutt setter Finn Tore inn sitt andre og vårt femte for kvelden og vi vinner 5-2 mot et godt Solid lag som nok ikke var vandt med å forsvare seg.

Litt usikkert hvem vi møter i Vintercupens kvartfinale men mest sannsynlig så blir det Falkeid og kampen er foreløpig satt opp torsdag 12/3 kl 19:30 på Sletten.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift