Djerv og Vea gjorde veien til tredjedivisjon lengre

Det endte uavgjort i gårsdagens toppoppgjør på Djervbanen.

Dagens toppkamp på Djervbanen ble aldri noen velspilt forestilling men det ble likevel en spennende affære med mange mål, tøffe dueller og spenning helt til sluttsignalet gikk.

Djerv åpnet best og allerede etter to minutter ble storscorer Are Søderlund spilt alene gjennom men utrolig nok så lobber han ballen fint opp i fanget på Fiskum, der burde vi ligget under med 1-0.

Søderlund får revansjert seg litt senere da han igjen kommer alene gjennom litt skrått til høyre for Fiskum, denne gang avslutter han litt tidligere og Fiskum får en hånd på ballen men den triller likevel over mållinjen og det står 1-0 til hjemmelaget.

Vi tar avspark og ballen havner på vår venstreside og et innlegg blir slått, Håvard stusser innlegget vider til Leif Johan som fra hjørnet av sekstenmeteren banker til på halvspretten og ballen suser inn i borterste hjørne og vi har utlignet. Utover i omgangen blir vi til tider overspilt av et løpsvillig Djervlag og igjen så mister vi ballen alt for ofte i farlige posisjoner og Djerv får overganger på løpende bånd.

Etter 26 minutter så slår Djerv et innlegg fra sin venstreside og en ellers meget god Fiskum i målet vårt går ut for å fange ballen men mister den og den er på vei inn mål men vi berges av Richard som er våken og når frem og får feid ballen unna noen centimeter før den spretter over mållinjen. Djerv har presser oss og det blir en omgang i forsvar for oss men som vanlig er vi solide bakover og de kommer ikke til så mange avslutninger og bak vår gode forsvarsrekke har vi en solid keeper som tar seg av det meste.

Utenom scoringen har vi bare en brukbar sjanse i førsteomgang og den kommer etter 35 minutter. Vi får sent avgårde et brukbart skudd som det ser ut som hjemmelagets keeper har kontroll på men så mister han den og må ha hjelp fra en medspiller som stopper ballen på målstreken.

Tre minutter senere så har Djerv et av sine mange hjørnespark, det blir slått mot første stolpe og der står Robin Gaard og får lurt ballen inn i mål. Lagene går til pause med en fortjent ledelse til de gulkledde og vi skal nok være fornøyde med at det ikke så verre ut.

Vi gjorde to bytter i pausen, Håvard måtte ut etter å ha spydd og følt seg kvalm og ble erstattet av Magnus. Kjetil gjorde en bra førsteomgang men fikk seg et gult kort og Alf Trygve valgte å erstatte han med Bjarte. Ellers ble det nok også sagt noen ord om «å gå i krigen» og «gi alt i duellene» i garderoben for det var et mye mer aggressivt Vealag som kom på banen etter pausen. Vi tråkker til i duellene og kommer oss foran motstanderne og vinner ballen mye oftere og byassane blir stadig mer frustrerte både på banen og sidelinjen. Etter 63 minutter fyrer Leif Johan av et skudd som Djervkeeperen må gi retur på, vi er først på ballen men den settes utenfor på åpent mål.

Nå er Jonas komet inn for David og han er gått inn på høyreback, Frank er flyttet inn i midten og Finn Tore er flyttet frem og det, sammen med Bjartes inntreden, gjør at vi nå har mye mer trøkk mot Djervs forsvar og det går ikke lenge før vi får uttelling. Vi får en corner som Djerv delvis får klarert men vi opprettholder trøkket og til slutt så er det Finn Tore som får kriget ballen i mål fra 5-6 meters hold og vi har utlignet igjen. Selv om vi er best og har presset nå så er fortsatt Djerv frempå innimellom og etter 74 minutter så lurer Sindre Kringlebotten ballen i mål fra kloss hold og Djerv er igjen i ledelsen. Dette varer ikke lenge for minuttet senere er Leif Johan på farten igjen, han spilles alene gjennom og fra litt skrå vinkel og 8-9 meters hold setter han ballen iskaldt i mål.

Vi mener at vi skulle hatt straffe da Simen blir feid ned i Djerv sekstenmeter men kampens gode dommer har lagt lista høyt og vinker spillet videre, det skal legges til at Djervleiren også mente seg snytt for et straffespark. Publikum får se en fartsfylt og spennende andreomgang men det blir ikke flere mål og som i vårkampen ender det 3-3. Vi har nok mest grunn til å være fornøyd med resultatet selv om vi andre omgang kunne avgjort kampen til vår fordel.

Igjen er vi solide bakover men i andre omgang har vi også fasong på angrepsspillet vårt og vi går til med det vi har og vinner mange dueller. Kampen var et stort steg fremover fra kampen mot Randaberg og samtlige spillere gjør en helhjertelig innsatts og jeg vil ikke trekke frem enkeltspillere fra kveldens kamp.

Begge lag gjorde veien til opprykk lengre med å spille uavgjort men toget er fortsatt ikke gått, det er fortsatt 9 poeng å spille om og Hinna har to vanskelige kamper mot Sola 2 hjemme og Skjold i grinde før det er avgjort.

Neste kamp for vår del er borte mot Torvastad førstkommende fredag kl 17:30!!

Djerv 1919 - Vea 3-3  (2-1)

10 min 1-0 Are Søderlund

10 min 1-1 Leif Johan Johannessen

38 min 2-1 Robin A Gaard

66 min 2-2 Finn Tore Hetland

74 min 3-2 Sindre Kringlebotten

75 min 3-3 Leif Johan Johannessen

Målsjanser: 9-6