Sabbanes fjerde strake ettmålsseier

Sliteseier mot Buøy

I ettermiddag dro vi over fjorden for å måle krefter med Buøy og på grunn av jobb, skader, sykdom, karantene og til og med et par tilfeller av manglende pliktfølelse så dro vi sørover med bare 12 spillere men med et støtteapparat på fem i tillegg til fem publikummere og en bussjåfør.

Så lenge vi greier å mønstre 11 Sabbar til en startoppstilling så er nå elleve Sabbar en gang elleve Sabbar så Stemningen var god og samtlige hadde god tro på at vi skulle kunne dra i land vår fjerde strake trepoenger.

Vi begynner bra og allerede etter tre minutter presenterer Stian seg med et godt skudd fra hjørnet av sekstenmeteren men keeper redder. Litt senere spilte Hein flott gjennom til Finn Tore som er halvsekundet for sent ute for å få satt ballen i mål. Vi åpner kampen klart best men etter at vel kvarteret er spilt begynner Buøy å komme mer med i kampen og de har to store muligheter i 26 minutt, den ene avslutningen treffer stolpen før ballen ruller langs mållinjen før Magnus endelig får måket den bort. Minuttet senere er det vi som er frempå da Hein fyrer av et godt skudd fra 25 meter som Buøykeeperen må gi retur på, Rudolf!! er fremme på returen men igjen så er vi det lille halvsekundet for sene til å få ballen i mål. Vi spiller en brukbar førsteomgang og skapte sjanser nok til at vi burde ha ledet men kunne også fort havnet under da Buøy nok hadde de to største sjansene.

Vi åpner andre omgang friskt og har to gode muligheter de tre første minuttene og etter fire minutter er en Buøyspiller uheldig og styrer et innlegg fra Leif Johan i eget nett og vi får en fortjent ledelse. Nå er vi virkelig bra og karane løper og kjemper Buøylaget i senk og de skaper knapt en eneste målsjanse den første halvtimen av andre omgang mens vi stadig vekk er frempå men avslutningen er ikke gode nok i kveld heller. Etter 66 min får vi straffe etter en hands, Helge er som vanlig sikker og dundrer ballen i mål og vi leder 2-0.  Våre spillere har løpt utrolig mye og samtlige har lagt ned en enorm innsats og mot slutten av kampen merkes det og vi skulle gjerne hatt en 4-5 mann å hive innpå men det har vi ikke. Vi ser slitne ut de siste ti minuttene og da Buøy legger om til tre mann bak og flytter mer folk opp så har vi mer en nok med å forsvare oss de siste minuttene og i det 86 minutt får Buøy sin velfortjente redusering.

Selv om det blir mest å forsvare oss de siste minuttene så klarer vi likevel å mobilisere krefter til å komme på kontringer og Alain, som kom inn for Stian, har 2-3 brukbare muligheter de siste minuttene. Alain er 15 år og 99 modell og fikk sin deby for Sabbane i kveld. Han tok såpass godt vare på den sjansen at vi skal ikke se bort i fra at vi får se ham på banen også i de to siste kampene som gjenstår. I den andre enden av banen og alderskalaen har vi en "gammel" ringrev i Rudolf Rasmussen som stepper inn i dag og gjør en kjempejobb i midtforsvaret vårt.

Som sagt så var dette en sliteseier med enorm innsats fra alle mann men hvis noen flere skal trekkes frem så hadde Stein Tore en solid kamp i mål selv om han ikke ble satt på de store prøvene og forsvarssjef og kaptein Helge hadde vel en av sine bedre kamper i kveld. Ellers spilte Finn Tore seg stort opp i andre omgang etter å ha sett litt daff ut i første og han var den som skapte det meste av det vi foretok oss offensivt utover i andre omgang. Ettmålsseire som en har slitt for smaker utrolig godt og i kveld slet vi oss til vår fjerde strake ettmålsseier og vi går for to til før sesongen er slutt.

Buøy – Vea  1-2   (0-0)

49 min    0-1 Sjølmål

66 min    0-2 Helge Nordal (straffe)