Sabbane sikret andreplassen i målfest på Sletten

Endelig fikk vi oppleve den såkalte "ketchupeffekten", hele 8-0 stod det på måltavla da sluttsignalet gikk

Før kampen ble det overlever blomster og velfortjent applaus til to jubilanter, Richard Vea har passert 200 A-kamper og Håvard Eriksen spilte sin kamp nr 300 mot Torvastad sist helg. Gratulerer til begge to og takk for innsatsen så langt.

Vats94/Skjoldar lå på nedrykksplass før kampen og vi regnet med at de vill gi oss en tøff kamp for da de med hjelp fra Skjold, som slo Randaberg 1-0, kunne karre seg over streken med seier mot oss.

Vi åpnet kampen friskt og spesielt skjedde det mye på vår høyreside hvor Oddvar var i storslag. Vår første store sjanse kom etter seks minutter da Oddvar vinner et høyt oppspill og får skallet ballen videre inn i feltet hvor vi får avsluttet men Vats får klarert, klareringen går mer til værs enn bort og igjen vinner Oddvar en hodeduell og ballen havner hos Leif Johan som setter den like over mål.

Noen minutter og noen halvsjanser senere slår Finn Tore en ball langs vår høyreside, det ser ut som den er alt for hard og er på vei over dødlinjen og en irritert Finn snur seg og jogger hjemover. En som ikke jogger er Leif Johan som heller skifter gir og når utrolig nok ballen på krittmerket og får slått den inn på første stolpe hvor Håvard på et merkelig vis får pirket ballen mellom stanga og keeper og inn i mål og vi leder 1-0.

Kampen fortsetter med spill mot et mål og vi har flere sjanser til å øke ledelsen men som vanlig er vi ikke effektive nok foran mål.

Vats hadde svært lite å by på og har sin eneste sjanse etter vel halvtimen da de får frispark fra vel 20 meter litt til venstre for Stein Tore. Det klemmes i vei et hardt og lavt skudd som keeper først ikke greier å holde men etter litt klabb og babb får Stein Tore kontroll på den.

Vi fortsetter å produsere sjanser og både Leif Johan, Håvard og Kjetil har gode muligheter til å øke ledelsen vår men det vil seg ikke.

Så åpner endelig ketchupflaska seg for oss også denne sesongen, det begynner med at Bjarte gjøre alt selv og fra midtbanen så starter han et raid hvor han lurer av halve Vats før han skyter fra 25 meter og ballen går forbi en litt uheldig Vatskeeper og i mål, da er det spilt 39 minutter.

Tre minutter senere har vi corner fra vår venstreside og ballen stusses fra Simen og ned i beina på Leif Johan som står på første stolpe og han drar ballen i mål med undersiden av foten. Ketchupeffekten fortsetter og to minutter senere blir Leif Johan nydelig spilt gjennom av Oddvar og med en mann i ryggen plasserer han ballen i mål til venstre for keeper.

Minuttet før pause så blir det igjen slått et flott innlegg fra vår høyreside og Håvard, med nr 300 på ryggen for anledningen, kommer i full fart og sklir inn 5-0 målet fra 2-3 meters hold.

Venstresiden vå har kommet litt i skyggen av høyresiden i første omgang og noen minutter ut i andre omgang bestemmer Kjetil seg for å gjøre noe med det. Han dribler av et par menn før han skjærer inn mot femmeteren og plasserer ballen hardt i lengste hjørnet utagbart for keeper.

Vi fortsetter å behandle gjestene våre på ufint vis og slipper dem ikke til en enste målsjanse i andre omgang og det er stort sett spill på en banehalvdel og når det nærmer seg en times spill så får Leif Johan veldig god tid til å sikte inn et skudd som sender ballen opp i Vatskeeperens høyre hjørne. Vi skaper en del sjanser også etter dette og nå er det vår venstre side som er mest aktiv men det går lengre tid mellom de store mulighetene noe 7 bytter må ta litt av skylden for da det nødvendigvis blir litt rot når man bytter så mange på kort tid. Det positive er jo at vi faktisk har så mange og at vi faktisk må ta ut en tropp til kampene så sent i sesongen, det har saktens vært sesonger der vi har måttet hente folk «på bygda» for å stille lag.

Gunnar Svela har giftet seg og flyttet til Skudenes og når han i tillegg er mye borte på grunn av jobb så har han gitt beskjed om at han gir seg nå og hva er da mer naturlig enn at han setter punktum for en lang karriere i med A-lagsfotball på Sletten med å sette punktum for kampen med å sette inn vært åttende mål for kvelden, nå er det kun fredagens kamp i Grinde som gjenstår for Gunnar i Sabbadrakt og vi håper mange tar turen inn dit for å med seg det.

Mange gode i dag men «Dagens Sabb» ble Bjarte i sterk konkurranse med Oddvar og Leif Johan, Bjarte får et gavekort på kr 500 fra vår hovedsponsor Skudenes & Åkra Sparebank.

Vi tar en velfortjent seier og det var utrolig kjekt at vi endelig greide å få god uttelling på alle sjansen våre, vi burde hatt flere storseiere i år og da hadde det vårt spenning helt til siste serierunde da Hinna leder med tre poeng nå men har så mye bedre målforskjell en oss at i praksis så vant de pulja med sin seier mot Sola 2 på torsdag.

Vi sikret med seieren i dag andreplassen og har dermed klart målsettingen om topp tre.

«Sabbagoal» ble vunnet av Einar Rasmussen, premien er som vanlig en fruktkorg fra Solstein

Vea – Vats94/Skjoldar 8-0  (5-0)

13 min 1-0 Håvard Eriksen

39 min 2-0 Bjarte Halvorsen

42 min 3-0 Leif Johan Johannessen

43 min 4-0 Leif Johan Johannessen

44 min 5-0 Håvard Eriksen

49 min 6-0 Kjetil Valentinsen

57 min 7-0 Leif Johan Johannesse1

75 min 8-0 Gunnar Svela

Målsjanser: 14-1