Vi troner fortsatt øverst på tabellen

Etter 45 minutter med "rævvafotball" heva karane seg i andre omgang og dro i land nok en seier.

Hele 90 tilskuere hadde møtt opp til kveldens kamp på Sletten selv om det gikk «storkamp» mellom byassane frå Kopervik og Åkra på Åsebøen samtidig. Da var det dårlig timing av oss å prestere bortimot årsverste i første omgang, feilpasningene florerte, tapte dueller og personlige feil var mer regelen enn unntaket, forsvaret vårt ryddet sånn noenlunde unna men på midtbanen og offensivt var vi rett og slett fryktelig svake. Haugar øynet nok en mulighet og selv om de ikke klarte å utnytte vår svake innsats så er var de som er farligst frempå.

Største attraksjon fra første omgang var nok Haugar stilte med en uforskammet veltrent 45 åring i mål, Per Andreas Haftorsen, han har kamper i toppseriekamper både for Brann og FKH og har spilt både på U18 og U21.

Etter åtte minutt lurer de vår venstreside og det blir slått et godt innlegg som går forbi to Haugarspillere som ikke når frem tidsnok til å sette ballen i mål.

Vi skaper nesten ingen ting, kun noen skudd fra distanse som blokkeres eller går over eller utenfor målet. Etter 38 minutter ruller Haugar opp et flott angrep på sin høyreside, angrepet ender med et overraskende skudd fra hjørnet av sekstenmeteren som Fiskum så vidt får slått over tverrliggeren og til corner. Denne corneren ender med en kjempemulighet for Haugar men David er disiplinert og blir stående på streken og redder oss to ganger i løpet av noen få sekunder. David kom inn etter ca halvtimen da Jonas måtte ut med skade og han ble viktig for oss da vi etter hvert begynte å snu kampen.

Det nærmeste vi er scoring er etter en retur fra keeper like før pause men heller ikke denne gang var vi våkne nok til å få ballen i mål og lagene går til pause med 0-0 noe vi skal være mest fornøyd med.

Vet ikke hva som ble sagt i garderoben i pausen men det var et helt annet Vealag som kom ut på banen igjen og allerede fra første sekund ble det tråkket til i duellene og pasningsspillet satt mye bedre og vi kom til et par avslutninger som ikke gir resultat. I det 56 minutt stusser Leif Johan ballen til Magnus som da kommer helt alene med keeper og setter ballen enkelt i mål. Det blir ganske heftige protester fra Haugar leiren da de mener Simen er offside og flere av deres spillere stopper helt opp i situasjonen, Simen markerer veldig tydelig at han ikke vil ha ballen og dommeren mener at han ikke påvirker spillet så scoringen blir godkjent. Nå går noe av lufta ut av Haugar og de får til tider et vel sterkt fokus på dommeren, vi fortsetter å kjøre på og det går bare seks minutter før vi øker til 2-0. Denne gang er det Leif Johan som blir spilt alene gjennom og veterankeeper Haftorsen feller ham litt unødvendig, Hein er sikker fra ellevemeteren og setter ballen hardt til venstre for keeper. Og nå får det unna. Vi har allerede fått en del cornere i andre omgang og etter at vel timen er spilt får vi nok en, ballen havner foran mål og Haugar får ikke klarert og vi får spilt ballen ut til Frank som står på sekstenmeteren omtrent midt foran mål. Frank får god tid både til å sikte og lade skuddfoten og får kjempetreff på ballen som fyker utagbart om i krysset til høyre for Haftorsen og i løpet av ti minutt har vi laget tre mål.

Vi fortsetter å kjøre kampen til sluttsignalet går men får ikke flere mål så det ender med en fortjent 3-0 seier til oss.

David ble velfortjent kåret til «dagens Sabb» av juryen og fikk gavekort fra vår hovedsponsor Skudenes & Åkra Sparebank. Fruktkurv fra Solstein ble vunnet av «Sabbagoal»’ medlem nr 21, Jan Nyland.

Takk til Rolf Magne Kristiansen som på 30 minutter før kampstart ble bedt om å stille som assistentdommer da han som var oppsatt ikke dukket opp.

Vea - Haugar 3-0  (0-0)

56 min 1-0 Magnus Bårdsen

62 min 2-0 Hein Olaf Haringstad

66 min 3-0 Frank Vea

Målsjanser: 6-3