Ny sliteseier

Vi står med full pott etter to ikke altfor velspilte kamper.

Etter ha vunnet åpningskampen borte mot et meget god Sola-lag uten å ha overbevist spillemessig ønsket vi virkelig å heve oss mot et annet nyopprykket lag fra sørfylket, Sunde.

Vi åpner kampen bra og etter fire minutt har Oddvar en god mulighet men det ender i corner. Noen minutter senere så har vi nok en stor mulighet, denne gang etter en godt slått corner fra vår høyreside. Vi har en del cornere og er nær ved å score på den neste også men etter at vi har hatt store muligheter så ender det med en ny corner, denne gang uten at det blir farlig.

Etter at halvtimen er spilt så får vi vår største mulighet så langt i kampen. Oddvar slår et flott innlegg fra vår høyreside og Finn Tore skal bare styr ballen i mål med hodet men Sundes’ keeper ser plutselig ut som han har fire armer og fire føtter og gjør en god redning. Det blir en retur av det men denne settes over målet.

Sunde er ikke helt ufarlige men det kommer ikke til de store målsjansene men får noen cornere og en del frispark i gunstig posisjon uten at de klarer å gjøre noe ut av dem.

Etter 43 minutt får vi endelig hull på byllen da Leif Johan får en ball på halvspretten og klinker til på halv volly fra ti-tolv meter og skrå vinkel og ballen fyker utagbart i mål, flott scoring og vi kan gå til pause med en fortjent ledelse.

Sju minutter ut i andre omgang får vi frispark ca tredve meter fra Sundes mål og Bjarte gjør seg klar. Han slår en lang ball som går over og mellom alle og lander omtrent på femmeterstreken hvor Finn Tore kommer i full fart og feier ballen i mål og det står 2-0.

Nå våkner Sunde og forsvaret vårt sliter med å holde formasjonen og vi kommer under press gang på gang uten at de kommer til avslutninger som går på mål. I denne perioden har vi en stor mulighet men forsøket fra Simen etter 63 min går like over Sundes mål.

Sunde får sin fortjente utligning på et godt skudd fra mats Haugland etter 65 minutter og de aner muligheten for å ta med poeng hjem. Sunde har oss under press resten av kampen men vi får en del kontringsmuligheter og i det 83 minutt så får vi muligheten til å punktere kampen. Et langt oppspill treffer Håvard som tar ned ballen på vår høyreside noen meter inne på Sundes banehalvdel og forserer langs sidelinjen før han skjærer inn mot målet med en mann i halsende bak. Når han kommet seg inn i sekstenmeteren kommer det en litt i overkant ivrig Sundeforsvarer og feier ham i bakken og kampens gode dommer, Ole Petter Grindheim, kan ikke gjøre annet enn å blåse straffe. Håvard blir skadet og må gå ut så det er Finn Tore som gjør seg klar fra ellevemeteren men straffen er alt for løs og keeper redder enkelt og da vi heller ikke er våkne på returen så blir det ca ti spennende minutter før dommeren blåser av og vi har innkassert tre nye poeng.

Vi overbeviste nok ikke spillemessig i kveld heller men full pott etter å ha spilt to dårlige kamper skal vi jo være fornøyd med.

Leif Johan ble plukket ut som «Dagens Sabb» og fikk gavekort fra vår hovedsponsor Skudenes & Åkra Sparebank.

Tommy Andre Velde vant «Sabbagoal» og fikk da med seg en flott fruktkurv fra Solstein.

Skuffende med bare rundt 30 tilskuere i kveld men vi får skylde på FKH kampen på TV og håpe at det kommer flere neste gang.

Vea - Sunde 2-1  (1-0)

42 min 1-0 Leif Johan Johannessen

52 min 2-0 Finn Tore Hetland

65 min 2-1 Mats Haugland

Målsjanser: 6-3