Tøff batalje på gamle Skeie

Poengdeling i toppkampen.

Ikke bare bare å være herrelag i fjerde divisjon i en klubb hvor damene har rangen og etter en uke med usikkerhet ble det i ettermiddag bestemt at dagens oppgjør skulle spilles på «gamlebanen» på Skeie. All ære til Avaldsnes som likevel stilte med både cornerflagg og antakelig fjerdedivisjons kraftigste speakeranlegg, ikke alle steder de klarer det på sine faste arenaer engang smiley

Vi burde avgjort kveldens kamp i første omgang, da har v i flere store muligheter uten at det gir uttelling mens hjemmelaget ikke produserer noe som helst av farligheter foran vårt må de første 45. Første muligheten får vi allerede etter tre minutter da vi har fått en corner fra vår høyreside. Corneren klareres men ballen havner hos Simen som får den på feil for men får likevel til en brukbar avslutning og fra 8-9 meter setter han ballen litt til side for målet.

Bare fire minutter senere stusser Leif Johan et oppspill vider til Magnus som kommer på løp på vår venstreside og fra hjørnet av sekstenmeteren prøver han et skudd som går utenfor på lengste stolpe. Så kommer hjemmelaget mer med i kampen og de er flinkere enn oss på og holde ballen i laget uten at de skaper noe fremover på banen for det.

Vår neste mulighet kommer etter at Richard slår et perfekt frispark inn i feltet og vi setter ballen i mål men assistentdommer mener at det er offside og målet blir ikke godkjent.

Magnus prøver skuddfoten flere ganger i dag og han er veldig nær scoring da han litt før halvtimen passeres fyrer av et skudd som treffer tverrliggeren. Like etter dette blir Richard taklet stygt og noen minutter senere må han gi seg med smerter i foten og sår etter skruknotter fra ankel og helt opp til kne. Bjarte kommer inn og Kjetil blir trukket ned som venstreback. Vi har en stor mulighet til før pausen men Edis Hopovac i Avaldsnesmålet gjør en god redning på forsøket fra kloss hold. Selv om Avaldsnes hadde ballen mest og nok var bedre enn oss spillemessig så var de vi som hadde sjansene og burde ledet med både et og to mål til pause.

Utover i andre omgang forandret kampbildet seg og Avaldsnes var farlig frempå flere ganger, og det siste kvarteret så levde vi relativt farlig til tider. Det startet allerede etter to minutter av andreomgang, hjemmelaget ruller opp et fint angrep på sin venstreside og det ender med at de får spilt igjennom til en godt plassert spiss men Fiskum gjør en god redning på skuddet fra 7-8 meter og det ender med corner.

Fem minutter senere er hjemmelaget frempå igjen, denne gang med et godt skudd fra 12-13 meter men skuddet blokkeres av en lang veafot og ballen går igjen til corner.

Halvtimen ut i andre omgang får vi vår største sjanse i omgangen etter en corner. Avaldsnes får ikke ballen unna og vi får prøve oss med avslutninger tre ganger før ballen endelig feies bort, her burde vi tatt ledelsen. To minutter senere har Avaldsnes en lignede mulighet hvor de får prøve seg fra kloss hold tre ganger før Fiskum får slått ballen til corner.

Fra det syttiende minutt og 10-12 minutter utover kommer Avaldsnes til flere sjanser men en strålende opplagt Fiskum gjorde en gode kamp og avverget det som kom på mesterlig vis til stadig større frustrasjon for hjemmelaget.

Til tross for Avaldsnesdominas utover i omgangen hadde også vi våre muligheter og spesielt på vår venstreside fikk vi til en del brukbare kontringer uten at det resulterte i store målsjanser men fire minutt før slutt måtte hjemmelagets keeper ut i full strekk etter et brukbart skudd.

Kampen ebbet ut med 0-0 og vi må vel innrømme at vi hadde størst grunn til å være fornøyd med det. Ekstra synd at vi ikke greide å gjøre jobben i kveld da Hinna slo Djerv 1919 4—2 og vi kunne fått en liten luke ned til byassane.

Vi hevet oss noe fra kampen mot Skudenes men har fortsatt mye å gå på. I dag slapp vi motstanderen altfor enkelt til og det er vel ingen lag som har fått komme til så mange sjanser mot oss på lang tid, samtidig var vi ikke var gode nok fremover på banen selv om vi skapte nok sjanser i første omgang til å avgjøre kampen tidlig.

Keeper Fiskum var vår bestemann i dag, han var sikkerheten sjøl på de mange avslutningen til hjemmelaget. Flere av avslutningen kom fra kloss men Fiskum stoppet ballen med sikkert grep eller fikk slått den til corner.

Neste kamp er hjemme mot Haugar, fredag 4 september. Kjekt med 30-40 Veabuar på Skeie i dag, aner vi tegn til opprykksfeber i bygda?