Viktig seier på Slettens Dag

For en gangs skyld vant vi med mer en ett mål

Alt burde ligget til rette for en festforestilling på Sletten i ettermiddag, det var Slettens Dag, over 200 på tribunen, strålende vær og bunnlaget Skudenes stod på motsatt banehalvdel. Det ble langt ifra noen festforestilling, førsteomgang ble nesten et sammenhengende langt gjesp bare sporadisk avbrutt av noen halvsjanser til oss men det nærmeste vi kommer mål den første halvtimen er når Magnus setter et frispark fra vel 20 meter i tverrliggeren etter 8 minutt. Vi har ballen mesteparten av tiden men vi får ikke tempo i spillet og Skudenes klarer enkelt å stoppe oss nå vi prøver å spille oss gjennom. Skudenes får enda mindre til og har kun et par spede kontringsforsøk å by på den første halvtimen. Kampen friskner litt til siste kvarteret og Skudenes får sin eneste sjanse i kampen da Tomren Stave får ta ballen ned på 13-14 meter og fyrer av et skudd som stryker over tverrliggeren, det så nok også ut som om Stein Tore hadde rimelig bra kontroll på skuddet. Vi holder oppe presset men skaper ikke noe særlig men så på overtid i omgangen går David overende i noe som ser ut som en grei duell men dommeren ser noe ureglementert og dømmer straffe. Straffen er for løs og da Skudeneskeeperen velger å gå til riktig side så redder han forholdsvis enkelt. Lagene går til pause på stillingen 0-0 noe Skudenes nok hadde størst grunn til å være fornøyd med.

Det er to friskere lag som kommer på banen etter pause og det hardner litt til med en del tøffe dueller uten at det er noe stygt spill. Vi fortsetter presset og etter 55 minutter blir Frank revet ned i feltet og igjen peker dommeren på straffemerket. Denne gang er det Hein som gjør seg klar og han gjør ingen feil og setter ballen hardt i mål og vi leder 1-0. Etter dette presser vi enda mere på og spesielt vår høyreside hvor debutant Kjetil Valentinsen og Magnus veksler på å spille kommer til mange gode innlegg.

Etter 65 minutter får Skudenes’ Håvard Vikra sitt andre gule og laget fra Sommerbyen må fullføre kampen med ti mann.

To minutter senere går David og en noe heit Bjarte ut og inn kommer to nybakte fedre, Håvard og Finn Tore og vi får enda mer tyngde offensivt. Håvard får en stor mulighet etter bare 2-3 minutter etter en kort cornervariant men han setter den over. To minutter senere får Håvard en ny mulighet etter at han spilles fint gjennom av Magnus og denne gang setter han ballen i mål fra 8-9 meter og vi leder fortjent 2-0. Noen minutter senere ruller vi opp nok et angrep på vår høyreside og det ender med et flott innlegg som Finn Tore setter i mål men målet blir korrekt annullert for offside.

Vi bytter hele sju mann i andre omgang og det fører nok til at vi mister litt formasjon i laget det siste kvarteret men seieren ble aldri truet av et svakt bortelag.

Som sagt var dette ingen stor prestasjon av oss og det var ikke enkelt å plukke ut «dagens Sabb» blant en såpass grå masse men juryen valgte til slutt kaptein Richard som mottager av gavesjekken fra Skudenes & Åkra Sparebank.

Kjetil Valentinsen er i sommer kommet fra Kopervik og viste i kampen i dag at han vil bli en nyttig tilvekst for oss utover høsten.

Neste kamp er førstkommende fredag da vi drar til Skeie og møter Avaldsnes, skal vi dra i land en ny trepoenger så må vi nok heve oss noen hakk fra der vi var i dag.

Vea - Skudenes 2-0  (0-0)

55 min 1-0 Hein Olaf Haringstad (straffe)

72 min 2-0 Håvard Eriksen

Målsjanser: 5-1