Da er vi i gang med haustsesongen

Sunde ble påført sitt første hjemmetap og Sabbane troner fortsatt øverst på tabellen

Så er vi i gang igjen etter en velfortjent ferie og vi begynte høstsesongen likt som vi begynte vårsesongen, med en 2-1 seier. Vi dro til Kvenevik i Stavanger vel vitende om at vi skulle møte en tøff motstander som var fulle av selvtillit etter fem av fem mulige hjemmeseire i sin comebacksesong i fjerdedivisjon. Vi fikk en noe heldig to 2-1 seier i vårens hjemmekamp, riktignok etter å ha brent et straffespark.

Og hjemmelaget går ut i hundre, de første ti minuttene har vi mer enn nok med å forsvare oss noe vi gjør ganske bra men da vi stadig ender opp med å måke ballen ut av vår forsvarssone uten adresse på ballen så får vi ikke etablert noe angrepsspill og det går bare sekunder før vi må avverge nye stormløp fra et angrepsvillig hjemmelag. Sunde kommer likevel ikke til noe særlig med målsjanser og det nærmeste de er scoring er et skudd fra 16-17 meter som stryker over tverrliggeren etter 14 min.

Fra 20 minutt og utover komme vi med mer i kampen og vi får en god mulighet da Simen bruker muskler og vinner ballen i god posisjon etter 21 minutter men avslutningen er svak og triller inn til keeper.

Utover i første omgang så får vi en del frispark i god posisjon for kaptein Richards silkefot og litt før halvtimen er spilt så får vi en stor mulighet på et av disse frisparkene. Richard slår en perfekt ball inn på femmeteren hvor vi plutselig har to mann alene men ingen av dem får stokket bena fort nok og det ender med at keeper får tak i ballen. Noen minutter sener er Sunde frempå med en avslutning i tverrliggeren et litt klabb og babb foran vårt mål.

Så, etter 34 minutters spill, så vår vi får etterhvert fortjente utligning, Simen spiller Magnus alene gjennom og Magnus er iskald når han plasserer ballen utagbart til side for keeper.

Sunde har etterhvert funnet ut at det ikke er så enkelt å spille seg gjennom forsvaret vårt og de prøver seg stadig oftere med skudd fra distanse men en bunnsolid Stein Tore har full kontroll på det som kommer av gode og mindre gode skuddforsøk.

En litt inkonsekvent dommer kom i stadig mer fokus hos begge lag utover i første omgang og for vår del nådde irritasjonen max høyde da vi ble snytt for et soleklart straffespark da Simen ble meid ned innenfor straffefeltet etter 34 minutter uten at den for dagen gråkledde reagerte på det.

Vi spiller oss brukbart opp den siste halvtimen og vi har en stor mulighet etter en corner like før pause men lagene går til pause med 1-1.

Andre omgang starter likt som den første, Sunde går ut i hundre vi er helt på helane det første kvarteret, det blir gjort feil i forsvaret vårt men en god Alcock får ryddet unna og bakerst har vi Stein Tore som tar seg av det som kommer med sikre hender.

Når timen er passert ser vi ut til å ha ridd av stormen og vi kommer til et par spede muligheter og vi kommer mer og mer inn i kampen. Etter å ha hatt et par gode angrep kommer vi igjen stormende mot Sundes mål og etter flere gode trekk så ender ballen hos Simen som etter først å ha hatt et par dårligere touch får ballen på «trefoten» men greier likevel å pirke den i mål til stormende jubel fra elleville lagkamerater.

Det siste kvarteret pluss tillegg blir knallhardt med et hjemmelag som nekter å gi seg men de blir også nektet scoring av et hardtarbeidende bortelag og fem minutter på overtid så kan vi sllippe jubelen løs etter nok en ettmålsseier.

Dette var virkelig en lagseier men hvis noen skal fremheves så gjorde Stein Tore en solid innsats (han har for vane å spille godt når vi er i sørfylket), Chris var god i midtforsvaret og Leif Johan er kort og godt en maskin for tiden. 18 åringen, Jonas Sørensen, startet sin fjerde kamp på rad og blir bare bedre og bedre. Han gjør en del feil underveis men ordener stort sett opp selv etterpå og i dag hadde han en glimrende inngripen innenfor vår sekstenmeter da han med en klokkeren takling fikk stoppet en Sundeangriper på vei mot mål.

Noen «fun facts» fra dagens kamp:

For sjuende!! gang kommer vi under denne sesongen, bare en av disse sju har vi tapt

Hjemmelaget hadde fem strake hjemmeseiere før dagens kamp

Vi tar vår sjuende ettmålsseier denne sesongen

Vi er fortsat «Top Of The League» etter 13 runder så Grøtteland i HA kan ta seg ei pera smiley

David Rasmussen spilte sin kamp nr 200 for Sabbane!!

Neste kamp er hjemme mot Skudenes søndag 23 August. Det blir som vanlig program hele dagen og kafe og masse å ta seg til for både unge og gamle. Det vil muligens også bli mulighet for å ta en sniktitt i fotball og flerbrukshall for de som måtte være interessert. Uansett så håper vi at så mange som mulig tar turen for å støtte Sabbane i kampen om fortsatt tabelltopp.

Sunde - Vea 1-2  (1-1)

29 min. 1-0 Jaran Helmichsen

34 min. 1-1 Magnus Bårdsen

73 min. 1-2 Simen Andre Sandslett

Målsjanser: 5-4