Sterk opphenting av Sabbane i dag

Vi kom under med to mål men kom sterkt tilbake utover i kampen.

Dagens kamp mot Torvastad skulle ha vært «Slettens Dag» men dette arrangementet er som kjent flyttet til 23/8 og kampen mot Skudenes. Med litt ekstra annonsering, grilling og Søndagskamp hadde vi likevel et håp om at det skulle komme litt ekstra folk men en kraftig regnbyge 20 min før kampstart fikk nok en del til å bli værende hjemme. Vi må nok likevel si oss fornøyd med ca 90 fremmøtte i det som etter vert ble en ganske så fin (men kald) ettermiddag på Sletten.

Noe vi ikke kan si oss like fornøyd med er dagens førsteomgang som muligens var bortimot årsverste.

Vi slet med pasningsspillet og det virket ikke som om vi var skikkelig på fra start av. Forsvarsrekka vår slet med kommunikasjon, klareringer og løste i det hele tatt oppgavene sine på en lite tilfredsstillende måte. Vi var ikke så mye bedre fremover selv om vi hadde noen sporadiske forsøk og får til et par fine angrep så blir utbyttet heller magert. Vår første sjanse er det Bjarte som får etter ca ti minutters spill, han finter seg forbi et par mann før han spiller vegg med en medspiller og får ballen tilbake og får avsluttet fra god posisjon men skuddet stryker utenfor borterste stolpe.

Torvastad har hatt en del forsøk men de har ikke vært særlig effektive og forsøkene deres har for det meste endt over dødlinjen eller så forsvaret vår til slutt har greid å fått måkt unna ballen.

Etter nitten minutt så lager vi et unødvendig frispark venstre hjørne av vår sekstenmeter ballen blir slått på lengste stolpe og der står Kenneth Mortveit og får forholdsvis enkelt skalle inn 1-0 ledelse til Torvastad.

To minutter senere få vi frispark i omtrent samme posisjon på hjørnet av Torvastads sekstenmeter, Magnus prøver skuddfoten men ballen fyker noen centimeter over tverrliggeren. Torvastad går rett i angrep og Mortveit blir spilt frem og etter å ha fintet bort et par av våre spillere så plaserer han ballen i mål og Torvastad leder ikke ufortjent 2-0.

Like før halvtimen passeres så ruller vi opp et fint angrep og etter 3-4 trekk så kommer Hein til avslutning og ballen fyker i mål og vi har startet opphentingen.

Etter en såpass begredelig førsteomgang var ikke håpet stort om at vi skulle klare å ro dette i land i andre omgang men en skal aldri si aldri.

Dessverre for Torvastad måtte tomålsscorer Mortveit ut med strekk like før pause og da var det ikke mye igjen av bortelagets angrepsspill.

Fem minutter ut i andre omgang kom Gunnar og Alain inn og begge disse bidro til at vi fikk mer fart på angrepsspillet vårt og i tillegg så begynte vi å trø til mer i duellene og etterhvert så begynte også forsvarsrekka vår å få skikk på seg. Vi hadde mange fine angrep med innlegg fra kantspillerne våre men vi slet fremdeles med uttellingen, i hvert fall ifølge assistentdommeren. Etter en corner i det 65 minutt og etter et fint angrep tre minutter senere mente vi at ballen var over mållinjen uten at en ikke alt for godt plassert assistentdommer var enig i dette til våre spilleres store frustrasjon.

Utligningen vår etter 58 minutter fikk han uansett med seg at var inne. Leif Johan mottar ballen på vår høyrekant og forserer langs sidelinjen før han skjærer inn på banen og slår et innlegg når han er 3-4 meter fra dødlinjen. Innlegget er ikke helt perfekt og går over en overrasket keeper og sniker seg i mål på bakerste stolpe.

Vi har hevet oss i andre omgang og det er stor sett spill mot et mål og vi kommer som sagt til flere muligheter både etter spill gjennom midtbanen og ikke minst etter innlegg fra flankene. Kvarteret før slutt får Magnus ballen ute på vår høyreside han går inn i sekstenmeteren og finter bort en forsvarer før han med en frekk og overraskende avslutning setter ballen i mål og vi har tatt en fortjent ledelse.

Torvastad setter nå inn en liten sluttspurt men også forsvaret med Frank i spissen har spilt seg opp i andre omgang og rydder stort sett enkelt opp Torvastads angrepsforsøk og bortelaget har bare en stor sjanse i løpet av hele andreomgang. Den kommer etter et godt skudd fra 20 meter som stryker utenfor bakerste stolpe.

Kampen ebber ut og vi har dratt i land nok en ettmålsseier, vi viser styrke med å hente opp en tomålsledelse men vi kan ikke regne med å henge med i toppen hvis vi presterer flere slike førsteomganger som i dag.

Juryen kåret i dag Hein Olaf Haringstad til «Dagens Sabb», han får et gavekort på kr 500- fra vår hovedsponsor Skudenes & Aakra sparebank.

Luliane Valand-Lie vant «Sabbagoal» og får den en flott fruktkurv fra Solstein.

Neste kamp er mot Vats94/Skjoldar førstkommende fredag. Bussen går fra Sletten klokken 16:45 og det plass hvis noen ønsker å bli med for å støtte «Sabbane» i Nedre Vats.

Vea – Torvastad 3-2  (1-2)

19 min. 0-1 Kenneth Mortveit

21 min. 0-2 Kenneth Mortveit

28 min. 1-2 Hein Olaf Haringstad

57 min. 2-2 Leif Johan Johannessen

76 min. 3-2 Magnus Bårdsen

Målsjanser: 8-5