Nok en ettmålseier

Karane liker vist å gi valutta for inngangspengene og vil ikke vinne med mer en ett mål for å gjøre det spennde for publikum.

Vi tok imot et Skjold lag som til tross for en heller laber poengfangst hittil i sesongen ligger forholdsvis trygt plassert på en sjuendeplass på tabellen. Vi kunne fått en pangåpning på kampen da Magnus spilles gjennom etter bare to minutter og er alene med dagens gode Skjoldkeeper, Håkon Bådsvik. Bådsvik kommer tidlig ut og gjør seg stor sånn at Magnus blir nødt til å prøve å sette ballen mellom bena på keeper som er raskt nede og stopper ballen.

Etter dette skjer det ikke så mye det neste kvarteret men vi har ballen mest uten at vi greier å etablere noe spill. Skjold åpner kampen svert tannløst men kjemper seg mer inn i kampen etter at vi har passert kvarteret ute at det resultere i de stor sjansene foran vårt mål. Skjold er aggressive på midtbanen og etter hvert så blir vi tvunget til oftere og oftere slå lang mot Leif Johan som virkelig har lagt inn løpsgiret i dag er frempå med flere halvsjanser.

Da det er spilt 27 minutter slår David en fin crosser til Richard som får lagt inn, vi har flere spillere foran mål men ingen av dem får ballen over mållinjen og til slutt får Skjold klarert. Klareringen ender hos en Skjoldspiss som kombinere fint med en lagkamerat kommer de til en avslutning men det ender med corner.

To minutter senere kommer Leif Johan i full fart på vår venstreside, han skjærer inn i Skjolds sekstenmeter og sender ballen i retning Magnus som kommer i full fart på vår høyreside men en uheldig Skjoldspiller får en fot på ballen og styrer den i eget mål.

Det skjer ikke så mye mer resten av omgangen, vi fortsetter å ballen men aggressive Skjoldspillere stopper forsøkene våre og vi sliter med å etablere det spillet vi ønsker. Like før pause får Skjold en stor mulighet men skuddet fra 15-16 meter stryker utenfor vår venstrestolpe og vi går til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

To minutter etter hvilen har vi en stygg feilpasning på vår midtbane og Skjold kommer i full fart men Christopher, som har hat en veldig god førsteomgang, får ryddet opp før de kommer til avslutning.

Minuttet etter har vi et angrep som ender med en dårlig klarering fra Skjoldforsvaret og ballen havner ute hos Leif Johan som banker til på halvspretten og ballen går i en bue over alle og daler ned i høyre hjørne av skjolds mål, 2-0 til oss og muligens årets mål på Sletten så langt av Leif Johan. Fem minutter senere er Leif Johan på farten igjen og han parkerer en Skjoldstopper i en løpsduell men han må nesten ned på dødlinjen før han får skikkelig kontroll på ballen og da når endelig en forsvarer frem og får taklet til corner.

Skjold har lite å by på offensivt men forsvarer seg godt og er tøffere enn oss i duellene (til tider tøffere enn hva som normalt tillates) men får ikke til noe særlig spill og vi føler vi har god kontroll på kampen og at vi kommer til å få flere mål.

Og målet kommer. Håvard har kommet inn for David etter pausen og i det syttiandre minutt kommer han til en avslutning med et skudd fra hjørnet av femmeteren men Bådsvik gjør en god redning igjen. Dessverre dor Skjold så må han gi retur og ballen havner hos Leif Johan som står på 6-7 meter midt foran mål og knaller ballen i mål og vi leder 3-0 og de fleste tror nok at det er avgjort.

Skjold ser endelig ut til å våkne og bare to minutter senere så setter Mats Steinsland inn en redusering etter et innlegg fra Skjolds høyreside. Vi mente at vi skulle hatt frispark før innlegget blir slått men hverken dommer eller assistentdommer var enig i det. Skjold fortsetter å presse på og får en nye redusering når det gjenstår sju minutter, denne gang med Hilberg Nemeth.

Dommeren legger til fem minutter og det blir en spende avslutning men ingen av lagene får flere mål og vi ror i land nok en ettmålsseier og hele seks av våre åtte seiere har vert med bare ett mål!

«Dagens Sabb» var forholdsvis enkel å plukke ut i dag, det måtte bli Leif Johan som får et gavekort på 500 kr fra Skudenes & Åkra Sparebank

Etter halvspilt serie så topper vi nå tabellen med våre 26 poeng, ett foran Hinna og Djerv 1919. Vi har en kamp igjen før karane får en velfortjent ferie, vi møter Sola hjemme førstkommende torsdag klokken 19:00 og vi ønsker alle de 90 som møtte opp i dag velkommen tilbake da og ta gjerne med naboen eller noen andre dere kjenner.

«Sabbagoal» ble vunnet av Ingvar Tjoland, han får en fruktkurv fra Solstein.

Vea – Skjold 3-2  (1-0)

29 min. 1-0 Selvmål

48 min. 2-0 Leif Johan Johannessen

72 min. 3-0 Leif Johan Johannessen

74 min. 3-1 Mats Steinsland

83 min. 3-2 Hilberg Nemeth

Målsjanser: 9-5