Sjansebonanza på Sletten

Vi fikk revansjert tapet i vårkampen mot Haugar.

Før kampen fikk Hein Olav og Gunnar overrakt blomster for å spilt henholdsvis 100 og 200 kamper for Sabbane, vi håper dere tar minst 100 til karer.

Vi begynner kampen best men det tar syv minutter før vi får vår første sjanse, da ved en avslutning etter corner. Minuttet etter gir vi bokstavelig talt ballen til en Haugarspiller litt inne på vår banehalvdel og han ser at Johan står litt langt ute og fyrer av et skudd som går over Johan og i mål. Vi går rett i angrep etter avsparket og det resulterer i en corner, to Haugarspillere jobber sammen for å legge Hein Olav i bakken på denne corneren og dommeren blåser for en soleklar straffe. Helge begynner å bli rimelig sikker fra ellevemeteren og klinker ballen utagbart i mål.

Resten av første omgangen blir et stort gjesp hvor vi stort sett har kontroll på kampen men dårlige pasninger og enda dårligere mottak gjør at vi nesten ikke skaper noe som helst foran Haugars mål. Det eneste som er verdt å nevne fra den siste halvtimen er da Simen etter 30 minutt tar et raskt innkast til Leif Johan som forserer langs sidelinjen og slår et flott innlegg som dessverre Hein får på feil fot og det ender i en halvslarven avslutning. Og like før pause har vi en stor mulighet men kampen går til pause med 1-1.

Vi hever oss kraftig i andre omgang og allerede etter tre minutt setter vi ballen i mål etter at Haugarkeeperen misser et innlegg fra vår høyrekant men dommeren finner av en eller annen grunn på at han skal annullere scoringen. Nå starter en sjansebonanza av de sjeldne på Sletten og vi skaper hel og halvsjanse på løpende bånd men som vanlig sliter vi med uttellingen. På en av våre mange cornere så stryker ballen utsiden av stolpen. På en annen corner så legger Finn Tore ballen flott ned i beina til Helge som får avsluttet fra 4-5 meter men Haugarkeeperen gjør en flott redning. Vi får flere frispar i god posisjon men vi klar ikke å omsette alle mulighetene til Scoringer før vi har to effektive minutter fra det 65 minutt. Først er det Richard som slår et godt innlegg som Hein Olav får tid og rom til å skalle i mål, flott angrep og flott scoring. Litt etter så er Magnus frempå med et bra skudd som keeperen må gi retur på, Simen er først på returen og setter inn vårt tredje mål for kvelden. Så er bom stopp igjen, det er fortsatt spill mot et mål men vi får ikke ballen i nettet flere ganger. Det nærmeste vi kommer er da vi får frispark nesten ute ved cornerflagget på vår venstreside et par minutt før slutt. Gunnar tar frisparket og ballen suser mot lengste hjørne hvor den treffer undersiden av tverrliggeren og spretter ned på streken før Haugar får avverget. Haugar har en stor mulighet like før slutt men Johan er raskt nede og får stoppet avslutningen fra 6-7 meter.

Vi vinner fortjent 3-1 men seieren burde vært mye større, vi får håpe at det løsner og at ketchupeffekten setter inn for fullt mot Etne førstkommende fredag.

”Dagens Sabb” ble Finn Tore som ryddet godt unna de gangene Haugar prøvde seg i tillegg til at han var med og bidrog offensivt.

Vea - Haugar  3-1

8 min  0-1 Martin Urnes

10 min  1-1 Helge Nordal

65 min  2-1 Hein Olav Haringstad

67 min  3-1 Simen Andre Sandslett