Guttelaget i Spania

Guttelaget har vært på en ukes treningsleir utenfor Barcelona.

Fredag kveld spilte guttelaget til Landsås treningskamp i forbindelse med treningsleiren i Salou, sør for Barcelona. Kampen var mot La Floresta, et teknisk og hurtig lag fra Tarragona. For å forklare nivået på laget, så tilhører de nivå 3, der Barcelona er nivå 1 og Espanyol er nivå 2. Det stod 3-0 etter førsteomgang, en omgang der vi aldri kom skikkelig i gang, noe som skyldes både varme (over 30 grader) og hurtig spill, men også en unødvendig respekt. To av målene skyldes våre personlige feil, men resultatet var korrekt, for de hadde flere gode sjanser, som ble stoppet av keeper Petter, samt et oppofrende forsvar, anført av Isak K. H. I pausen ble det gitt noen korreksjoner fra trener Arne Larsen om alt fra høyere press, holde på ballen og senke skuldrene, samt bruke litt muskler.

Dette ga umiddelbare resultater, for den andre omgangen var helt rå, der vi til tider overkjørte motstanderne og burde scoret 2 - 3 mål til, i tillegg til det ene vi scoret etter glimrende vingspill og forarbeid av Thomas som dro av ett par spillere, sendte ballen til Patrik på hjørnet av 16-meteren, som sendte ballen videre til Krister som var på løp inn i 16-meteren, hvorpå han tuppet ballen til side for keeper og nede ved stolperota. Glimrende spill! Målet vi slipper inn, kommer etter ei kontring fra La Floresta, etter massivt press fra Landsås. Det blir hjørnespark og mangel på avklaring fører til at en av motstanderne får en fot på ballen, og mål. Her trodde vi at lufta skulle gå ut av guttene, men de bare fortsatte å presse på. Kampen endte 4 - 1, men guttene og vi rundt laget var storfornøyde med innsatsen og kvaliteten, for dette var det beste laget vi har spilt mot på lange tider, og vi ga dem kamp, noe de også ga uttrykk for etter kampen. De visste ikke helt hva som traff dem...

Resultatet er én ting, men det mest gledelige er at de enkelte guttene/spillerne har hatt en voldsom utvikling den siste tiden, og der de som lag gjør de tingene som vi har trent på.

En liten kuriositet. En av spillerne deres ble skadet, fikk en overtråkk og måtte gå ut av banen. Da så vi at de plukket opp noe fra en kjølebag og holdt mot foten. Det viste seg å være et kjøleelement! Tror ikke de var så veldig vant til isposer, for de gjorde store øyne da vi spanderte en på dem....

Guttelaget hadde en fantastisk treningsleir i Salou, med morgentreninger hvor vi ble fraktet med egen buss, treningskamp, basseng, strand, berg- og dalbaner og avsluttet det hele med kampen Barcelona - Levanta på Camp Nou, som endte 7 - 0. Vi bodde fint på et hotell med helpensjon. Alt dette skal vi informere nærmere om i lagledermøte, for dette er noe man som lag bør planlegge og strekke seg etter."